Prinşi în flagrant

5Comentarii
Prinşi în flagrant
ORADEA - Pentru cinci dintre candidaţii la Bacalaureat toate efotrurile de până acum sunt egale cu zero, deoarece au fost surprinşi în tentativa de a frauda examenul. Toţi cei cinci au fost prinşi la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic „Transilvania”, doi dintre ei provenind de la şcoala gazdă, iar trei de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”.

La cei cinci au fost găsite două metode de fraudare, dacă patru dintre ei au apelat la sursele de inspiraţie clasice, pe hârtie, unul a fost descoperit cu un dispozitiv de tip head-set mascat la ureche. „Candidaii surprinşi că au încercat să fraudeze examenul şi-au pierdut dreptul de a mai susţine examenul în această sesiune, iar toate notele obţinute nu mai au nicio valoare, pentru că nu li se vor recunoaşte nici pe viitor. Nu au nici posibilitatea de a cere recunoaşterea notelor nici după încheierea examenului”, explică Ioan Şereş, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Ultima probă

În afară de incidentul de la Colegiul „Transilvania”, proba de ieri s-a desfăşurat fără evenimente notabile, la examinare participând peste 6.400 de candidaţi. Candidaţii din fiecare centru de examinare s-au susţinut probe la 11-12 discipline, numărul maxim fiind de 40 de discipline pe centru de examinare.

O veste bună vine din centrele de evaluare a lucrărilor scrise, reprezentanţii IŞJ Bihor informând că există o lucrare de nota 10 la matematică. Pentru azi este programată proba la alegere din aria curriculară opusă specializării, la această rpobă aproape din candidaţii bihoreni optând pentru proba la educaţie fizică şi sport.

Vali Teuca5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor