Prinşi în lanţul „Tiago Malls”

8Comentarii
Prinşi în lanţul „Tiago Malls”
ORADEA – O investiţie de peste 700 milioane de euro într-un lanţ de zece mall-uri în mai puţin de patru ani. Acesta este planul de investiţii pe care compania internaţională Mivan Development, dezvoltatorul Tiago Malls şi Grupul Irlandez Moritz, îl anunţă pentru cel mai mare proiect de mall-uri dezvoltat până acum în România.

„Tiago Malls este cea mai importantă investiţie anunţată recent în România. Valoarea totală estimată a investiţiei în lanţul Tiago Malls este de 700 milioane de euro. Până în acest moment am achiziţionat 60 de hectare în valoare de peste 150 milioane de euro”, declară John Houghton, director al Mivan Development.


Mall-uri Tiago vor fi construite în oraşele Oradea, Târgu Mureş, Ploieşti, Bacău, Braşov, Sibiu, Galaţi, Craiova, Baia Mare şi Arad.

Start la Oradea


Primul mall Tiago va fi deschis în Oradea anul viitor, între intersecţia Şoselei de Centură cu DN 79 şi Aeroport, lucrările fiind deja demarate.


Crearea conceptului a durat doi ani. Designul interior şi exterior a fost planificat detaliat pentru a crea o clădire vie, elegantă şi vibrantă, dar mai ales pentru a oferi vizitatorilor o experienţă deosebită, aceea a unui „oraş într-o clădire”, mai spune Irina Stan, manager de marketing la Mivan Development România.
În 2009 vor urma Târgu Mureş, Ploieşti, Bacău şi Braşov, iar restul în următorii doi ani.


Fiecare mall va avea o suprafaţă de închiriat de la 25.000 la 30.000 metri pătraţi, dispusă pe două sau trei nivele, peste 1.000 de locuri de parcare şi circa 150 de magazine. Designul şi amenajarea spaţiului au fost gândite atât pentru a genera un trafic mare în toate zonele comerciale, cât şi pentru a crea o clădire eficientă din punct de vedere al construcţiei.


Pe lângă mărci naţionale şi internaţionale existente pe piaţa românească, Tiago Malls va introduce în România şi mărci noi.
Tiago va oferi o paletă de divertisment, incluzând cinematografe multiplex, săli de jocuri, precum şi restaurante locale şi internaţionale, fast food-uri şi cafenele. Dintre servicii se au în vedere farmacii, curăţătorii, coafor, unităţi bancare etc.


„Peste 15.000 de vizitatori sunt aşteptaţi zilnic în fiecare mall Tiago. Până în 2011, 75% din populaţia României va fi la o distanţă de mai puţin de o oră de condus până la unul dintre mall-urile Tiago”, declară Alan McCready, Operations Director Mivan Development.


Mivan Group este una dintre marile companii internaţionale de construcţii şi dezvoltări imobiliare, prezentă în Europa, SUA, Orientul Mijlociu şi Orientul Îndepărtat.

Cristian Horgoş8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor