Prinşi la frontieră doi câte doi

Prinşi la frontieră doi câte doi
Şase moldoveni, împărţiţi în trei grupuri de câte doi au încercat să treacă ilegal frontiera în Spaţiul Schengen.

Vineri noaptea în jurul orei 2:30, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară trei persoane care călătoreau într-un autoturism Renault. La volan se afla cetăţeanul român E.H., iar alături de acesta mai călătoreau două persoane, o femeie şi un bărbat. La controlul de frontieră cei doi pasageri au prezentat cărţi de identitate româneşti, moment în care poliţiştii de frontieră au observat că persoanele nu corespund din punct de vedere al semnalmentelor cu cele înscrise în cărţile de identitate. Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru audieri unde s-a stabilit faptul că sunt cetăţeni din RepublicaMoldova şi se numesc Evdochia R. şi Vasile C.

Alte două grupuri

După aproximativ 40 de minute s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un alt autoturism condus de un cetăţean român în care se aflau ca şi pasagere două femei. La controlul de frontieră acestea au prezentat tot cărţi de identitate româneşti. Poliţiştii de frontieră au observat că nici cele două femei prezentate pentru a ieşi din ţară nu corespund din punct de vedere al semnalmentelor cu cele din cărţile de identitate prezentate. La sediul sectorului s-a constatat faptul că sunt tot din Republica Moldova şi se numesc Diana B. şi Svetlana I. Ulterior în jurul orei 4:00 s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un al treilea autoturism condus de un cetăţean român în care călătoreau două femei care au prezentat pentru control cărţi de identitate româneşti. Poliţiştii de frontieră au observat la fel ca în celelalte două cazuri, că persoanele prezentate pentru control nu corespund cu cele din fotografia aplicată în cartea de identitate prezentată pentru control. La sediul sectorului s-a constatat faptul că şi aceste două femei sunt moldovence şi se numesc Maria L. şi Tatiana A.

Depistaţi şi cercetaţi penal

Asupra persoanelor în cauză s-au descoperit paşapoartele personale în baza cărora li s-a putut stabilit adevărata identitate. Cei şase cetăţeni moldoveni au fost constituiţi în acest grup de către doi conaţionali a căror identitate nu este încă cunoscută, care i-au cazat la un hotel din Bucureşti. De acolo au pornit cu trenul până la Cluj-Napoca unde au fost îmbarcaţi în trei autoturisme – câte doi în fiecare autoturism. Cu acestea au ajuns în noaptea de sâmbătă la PTF Borş. Moldovenii în cauză au declarat că şi-au procurat cărţile de identitate de la nişte persoane din Republica Moldova, a căror identitate nu o cunosc contra unor sume cuprinse între 3200 şi 3700 euro pentru fiecare persoană. „Având în vedere cele constatate, acestora li s-au întocmit actele premergatoare începerii urmăririi penale pentru uz de fals, fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat” precizează subinspector Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.

A.L.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !