Prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie

De Otilia Șandor
Prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie
© Foto: IJJ Bh
Jandarmii bihoreni au depistat zilele trecute mai multe infracţiuni piscicole comise acum în perioada de prohibiţie.

În cadrul unor acţiuni commune cu colegii de la cu A.J.V.P.S. Bihor, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în perioada de prohibiţie, jandarmii au depistat pe podul unui canal colector al Crişului Negru, în dreptul localităţii Tăut, o persoană care încerca să pescuiască cu un prostovol.

Prostovolul cu diametrul de 3,4 metri şi ochiuri de 2 pe 2 cm a fost ridicat şi predat la Postul de Poliţie Batăr, iar bărbatului în vârstă de 49 de ani, i s-au întocmit actele de sesizare pentru infracţiunea de deţinere de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

O altă infracţiune a fost constatată duminică, 15 aprilie, de către un echipaj de jandarmi care executa tot o acţiune comună cu A.J.V.P.S. Bihor, în comuna Batăr.

Jandarmii au observat la Talpoş, doi bărbaţi, care se deplasau cu bicicleta dinspre Talpoş spre râul Crişul Negru, având asupra lor nişte bagaje suspecte.

Foto: IJJ Bh Foto: IJJ Bh ©

Cei doi bărbaţi au fost opriţi, iar în urma controlului efectuat de către jandarmi, au fost găsite asupra lor 3 plase de tip setcă, de diferite dimensiuni: o setcă monofilament (cu o lungime de 45 de metri, înălţimea de 2,9 metri şi ochiurile plasei de 4 pe 4 centimetri), o setcă din material textil (cu înălţimea de 2,5 metri, lungimea de 36,5 de metri şi ochiurile plasei de 6 pe 6 centimetri) şi o setcă din material textil cu înălţimea de 2,3 metri, lungimea de 45 de metri şi ochiurile plasei de 7 pe 7 centimetri.

Tot zilele trecute, jandarmii au găsit şi o cameră de cauciuc confecţionată special pentru montarea setcilor, care aparţinea unuia dintre cei doi suspecţi.

Jandarmii au întocmit celor doi bărbaţi, în vârstă de 52, respectiv 34 de ani din localitate, actele de sesizare pentru deţinerea de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial. În plus, cele trei setci şi camera de cauciuc special confecţionată, au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Nu e voie să pescuieşti în perioadă de prohibiţie

Jandarmii reamintesc pasionaţilor de pescuit că din 7 aprilie a.c., a început perioada de prohibiţie potrivit Ordinului comun al Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministrului Mediului cu nr. 8/174/2018.

Ordinul privind prohibiţia pescuitului instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durata de 60 de zile, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv Golful Musura, pe o durata de 45 de zile, în perioada 7 aprilie – 22 mai inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !