Printul Ahmed descinde intr-un spectacol caritabil Pentru Voi, la Timisoara

De S.P.D.
Spectacolul caritabil va avea loc la Timisoara
Spectacolul caritabil va avea loc la Timisoara
Prinţul Ahmed va da o mână de ajutor Fundaţiei Pentru Voi, care sprijină 195 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora. Cel mai vechi lungmetraj de animaţie va fi proiectat, cu o coloană sonoră live actualizată de Makunouchi Bento, va fi proiectat în cadrul unul spectacol caritabil, la Timişoara.

Asociaţia Marele Ecran în colaborare cu Fundaţia „Pentru Voi” prezintă în data de 19 decembrie, la Filarmonica Banatul din Timişoara, un spectacol inedit: proiecţia animaţiei Aventurile Prinţului Ahmed însoţită de coloană sonoră live.

 „Aventurile Prinţului Ahmed este cel mai vechi lungmetraj de animaţie păstrat integral pînă azi, la care autoarea, Lotte Reiniger, a început lucrul acum aproape 90 de ani (1923). Coloana sonoră a fost actualizată de Makunouchi Bento (Felix Petrescu şi Valentin Toma). Duetul timişorean a compus un DJ set original ce va fi prezentat live.

În această formulă, filmul a fost proiectat în două rînduri: în cadrul ZFANG (Zilele Filmului Alb-Negru German) şi la Casa Filmelor de la Festivalul Plai 2012. În ambele ocazii, sălile s-au dovedit prea mici iar publicul a cerut o ieşire la scenă mare. Astfel, a treia proiecţie ia forma unui spectacol de gală în sala Capitol de 800 de locuri a Filarmonicii Banatul. Este o ocazie rară ca publicul timişorean, de toate vîrstele, să descopere această comoară a cinematografiei universale.

Evenimentul este cu atât mai special, cu cât îşi propune strângerea de fonduri pentru Fundaţia „Pentru Voi”, care sprijină 195 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor.

Precizăm că evenimentul este realizat prin voluntariat (chiar şi artiştii îşi donează onorariul), cu sprijinul Consulatului Germaniei la Timişoara şi a Centrului Cultural German”, anunţă realizatorii evenimentului.

Biletele s-au pus în vînzare în librăriile Cărtureşti din Timişoara şi la casieria Filarmonicii Banatul şi costă 6 lei. Toate încasările merg spre Fundaţia Pentru Voi, inclusiv onorariul artiştilor Felix Petrescu şi Valentin Toma.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !