Prioritare pentru integrarea in UE

Protectia minoritãtilor si libera circulatie a persoanelor. Acestea sunt douã dintre principalele obiective ce fac parte din planul de mãsuri prioritare ale AJOFM Bihor pentru integrarea în UE.

„În ceea ce priveste primul punct, am vizitat un numãr de 72 de comunitãti, la întâlniri fiind prezente 1.183 de persoane dintre care 281 femei. Au fost luate în evidentã 97 de persoane de etnie rroma (din care 45 femei)”, ne-a informat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Pe aceeasi linie se înscrie si masa rotundã „Sanse egale pentru toti”, organizatã miercuri, 5 aprilie, de AJOFM Bihor în colaborare cu Fundatia Ruhama. Organizarea „Bursei locurilor de muncã pentru persoane de etnie rroma”, pânã la data de 30.06.2006 se înscrie în aceeasi categorie de actiuni.

Nouã cursuri

Cresterea sanselor de ocupare a persoanelor în cãutare a unui loc de muncã prin organizare de cursuri de calificare este a doua directie prioritarã a agentiei bihorene. „Am organizat 19 licitatii pentru achizitii de servicii de calificare din care au fost adjudecate opt.

În luna martie au început un numãr de patru cursuri care cuprind 97 de someri, din care din mediul rural 61”, ne-a declarat Dorel Drãghici, director executiv la AJOFM Bihor. Cele patru cursuri vor califica someri în domeniile: lucrãtor în cultura plantelor (la Osorhei), zidar, instalator si inspector resurse umane.

„În martie si aprilie au demarat sau sunt pe cale de a începe alte cinci cursuri cu un total de circa 90 de someri în domeniile: operator introducere validare date, comerciant produse alimentare, frizer-coafor-manichiurã-pedichiurã, confectioner articole din piele si înlocuitori (la Marghita) si brutar-patiser (la Stei)”, a precizat directorul AJOFM Bihor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !