Priorităţi în Judeţ: 9 bazine şi Centura Salontei!

De Călin Corpaş
1Comentariu
Priorităţi în Judeţ: 9 bazine şi Centura Salontei!
Nouă bazine didactice de înot în oraşele din judeţ şi centura ocolitoare a Salontei – care nu figurează în Masterplanul naţional de transport, aşa cum o fac centurile Aleşd şi Beiuş – Ştei.

Acestea sunt priorităţile stabilite de primarii oraşelor din judeţ, împreună cu conducerea CJ Bihor, în cadrul Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor (ADD). Bazinele ar urma construite în Aleșd, Salonta, Marghita, Valea lui Mihai, Beiuș, Ștei, Vașcău, Nucet și Săcueni. Potrivit CJ Bihor, se vor căuta surse de finanţare la Guvern sau din fonduri europene.

„Intenția noastră este promovarea sportului în rândul copiilor, crearea condițiilor pentru a practica sportul. Totodată, prin realizarea bazinelor de înot vom avea posibilitatea organizării unor competiții sportive acvatice, pentru toate categoriile de vârstă”, a motivat şeful CJ Bihor, Pasztor Sandor. Centura Salontei, lungă de 9,6 km, ar urma să intersecta cu DJ Salonta – Tinca,

Popa şi „neuronii înţelepţilor”

„Eu nu spun că sportul nu trebuie susţinut, dar prin pârghiile pe care le ai atunci când eşti la guvernare – la ministrul Dezvoltării, la vicepremier, acolo trebuie să te duci cu jalba în proţap, nealterând interesul de dezvoltare al judeţului. Nu comentez, nu pot intra în neuronii acestor înţelepţi. Dar ştiu că potenţialul maxim de dezvoltare a judeţului Bihor este cel economic legat de turism: staţiunile balneare, cât şi muntele cel primitor dau posibilitatea să aducem această dezvoltare în Bihor, prin turism. În acest sens au fost gândite proiectele strategice”, a comentat Cornel Popa, fostul preşedinte al CJ Bihor, cel care a înfiinţat ADD.

Popa speră că proiectul drumului strategic interjudeţean, ce trece prin zona turistică montană din Bihor şi este prevăzut să ajungă în judeţul Cluj şi în toate celelalte judeţe din regiunea de dezvoltare NV şi pentru care se cer bani europeni, nu va fi periclitat de noile idei promovate de noii şefi UDMR-PSD-ALDE de la Judeţ.

„Pentru turism am gândit împreună cu cei şase preşedinţi de CJ din NV să facem un drum strategic, din pusta maghiară până în Ucraina. Dar dacă noi vrem să stăm sub apă în următorii cinci ani, nu ştiu, facem scufundări… Refuz, însă, să cred că poate fi afectat un asemenea proiect strategic pentru judeţul Bihor, pentru aducerea turiştilor. La Vârtop şi Padiş sunt foarte multe maşini de Polonia şi Ungaria. Nu cred că ei (şefii CJ – n.red.) nu văd ceea ce vede toată lumea. Nu cred că interesul judeţului Bihor este să distrugă un asemenea proiect”, a comentat Cornel Popa, într-o conferinţă de presă susţinută joi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor