Priorităţile Episcopiei în 2007

Priorităţile Episcopiei în 2007
CARANSEBEŞ – În această săptămână a avut loc prima şedinţă din acest an a Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, prezidată de P.S. Lucian, episcopul Caransebeşului.

Cu acest prilej, s-a hotărât ca priorităţile anului 2007 să fie continuarea lucrărilor la Catedrala Episcopală şi demararea lucrărilor de renovare a reşedinţei episcopale. De asemenea, a fost anunţată finalizarea lucrărilor la Centrul de igienă pentru mamă şi copil, a cărui sfinţire va avea loc luni, 2 februarie a.c.

Cheltuielile de întreţinere a centrului pentru anul 2007, în sumă de 70.000 de lei, vor fi acoperite din fonduri provenite de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Membrii Consiliului Eparhial au mai decis, ca cele două centre sociale ale Episcopiei Caransebeşului ( Centrul de zi pentru copii şi Centrul de igienă), să poarte o nouă denumire generică: Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare”. Şedinţa a mai inclus prezentarea situaţiei financiare şi ratificarea agendei culturale a Episcopiei pe anul 2007.

Hramul şcolilor

Marţi, 30 ianuarie 2007, la Sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi, va fi prăznuit şi hramul şcolilor de teologie din întreaga ţară. Pentru a cinsti acest moment, în data de 29 ianuarie a.c., P.S. Lucian, episcopul Caransebeşului va oficia Slujba Vecerniei celei Mari şi a Litiei, în Catedrala „Învierea Domnului”, după care, cu începere de la ora 18.30, se va desfăşura un mini-simpozion dedicat sfinţilor teologi Grigore, Vasile şi Ioan. În încheierea manifestării, Corul Sectorului de tineret al Episcopiei Caransebeşului va susţine un recital de cântece religioase.

În ziua de 30 ianuarie a.c., elevii Seminarului Teologic „Ioan Popasu” vor organiza o procesiune de cinstire a sfintelor icoane.

Iulius Pîrvu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !