PRM se răsuflă pe tema gazului

Deşi SC Amarad Arad a câştigat prin licitaţie proiectul de introducere a gazului în Bihor, iar Consiliul Judeţean Bihor a hotărât să discute într-o şedinţă extraordinară procentele de asociere în societatea Gaz Bihor, peremiştii bihoreni susţin în continuare că afacerea nu e profitabilă pentru judeţ.

Ei mai reclamă şi o ciocnire a două grupări de interese în CJ Bihor: cea condusă de preşedintele Kiss Alexandru şi cea condusă de vicele Ştefan Seremi. În acest aşa-zis conflict, peremiştii iau partea lui Kiss.

„Am salutat iniţiativa preşedintelui Kiss, fiindcă proiectul trebuia amânat”, afirmă consilierul PRM Vasile Gârba. Alt motiv pentru care consilierii PRM s-au abţinut de la votarea proiectului a fost faptul că cei din CJ nu vor avea niciodată un cuvânt de spus în ce priveşte deciziile luate în societate. Peremiştii susţin că procentul de 15% investit de CJ şi cel de 15% investit de primării nu vor da dreptul la veto bihorenilor în deciziile luate de Amarad.

„CJ nu va putea lua niciodată o decizie în acest proiect. Ce rost are să investim 15 sau 30%, când puteam avea acelaşi rezultat investind 1%?”, se întreabă retoric vicepreşedintele PRM Bihor, Vasile Gârba, care omite explicaţiile vicelui Seremi pe această temă.

Un alt consilier PRM, Felix Cozma, acuză şi el firma Amarad că ar tăinui datoriile la stat, deşi Seremi a precizat că aceasta ar însemna o infracţiune de fals în acte, câtă vreme CJ a pretins la licitaţie o declaraţie de bonitate fiscală. Per total, liderii peremişti subliniază că ei nu sunt împotriva introducerii alimentării cu gaz a judeţului Bihor, dar sunt împotriva soluţiei găsite în prezent de CJ.

Sergiu Briceag0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !