Pro Meritis” pentru Ion Abrudan

Pro Meritis” pentru Ion Abrudan
ORADEA – Actorul Ion Abrudan a primit aseară distincţia „Pro Meritis” pentru întreaga activitate desfăşurată pe scena Teatrului de Stat din Oradea.

Artistul a fost distins cu un premiu, a cărui valoare nu a fost divulgată, şi o plachetă din partea municipalităţii pentru activitatea sa care s-a întins pe durata a 48 de ani.

„Ca actor Ion abrudan a a reuşit să transforme cuvântul în acea piatră de temelie a existenţei noastre, iar pentru Ion Abrudan existenţa de om se confundă cu cea de actor”, a subliniat Ligia Mirişan, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor.

Actorul de serviciu

Toţi cei care au luat parte la ceremonie şi au luat cuvântul nu au avut decât cuvinte de laudă la adresa actorului Ion Abrudan căruia i-au fost reamintite momente plăcute şi mai puţin plăcute din cariera sa. Colega actorului, Elisaveta Pop le-a povestiti că actorul a impresionat încă de pe vremea când studia actoria şi că a rămas în memoria profesoarei sale chiar şi acum după atâţia ani.

„Ion Abrudan a fost şi a rămas un om serios, el poate fi considerat «actorul de serviciu» pentru că la nevoie putea lua locul oricărui actor”, a afirmat şi Mircea Bradu, în calitate de fost director al teatrului de Stat din Oradea.

La finalul ceremoniei Ion Abrudan a anunţat că „am avut emoţii mai mari decât la o premieră”, dar asta nu l-a oprit să nu îşi prezinte o autobiografie mai mult decât amuzantă. Finalul ceremoniei a beneficiat de un moment muzical susţinut de Florian Chelu şi Rock Filarmonica, actorului i-a fost cântat tradiţionalul „La mulţi ani”.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !