Proaspăt inaugurat, Parcul Sportiv Salca III este ținta vandalilor

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
22Comentarii
Proaspăt inaugurat, Parcul Sportiv Salca III este ținta vandalilor
Deschis până la miezul nopții, luminat de nocturnă, noul parc sportiv al Oradiei atrage vizitatori cu apucături vandale.

Proaspăt inaugurat în urmă cu două săptămâni, Parcul Sportiv Salca III provoacă deja migrene la nivelul Municipalității.
Și nu fără motive întemeiate. JURNAL BIHOREAN & BIHON a constatat, la fața locului, că baza sportivă este frecventată de persoane certate cu civilizația. Mucurile de țigară sunt aruncate pe terenurile sportive confecționate dintr-un material plastic tare, perforat. La fel, semințele de floarea-soarelui zac aruncate la întâmplare pe terenurile de joc, acompaniate de pachete de țigări și de ambalaje de chipsuri. Adică junk-food-ul specific socializărilor de cu seară din parc, pentru unii iresponsabili față de orașul lor și, în fond, față de ei înșiși. Din păcate, nocturna ținută deschisă până seara târziu îi îndeamnă pe aceștia să zăbovească, neputându-și înfrâna gena retrogradă.
Cișmelele din parcul sportiv nu mai funcționează, după ce vandalii au forțat robinetele cu clapetă. De asemenea, ușile tribunei de 180 de locuri au fost deja încercate, cu lovituri de picior. Urmele tălpilor de pantofi încă se văd. Din fericire, ușile nu au fost deteriorate, însă directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea, se gândește serios să monteze grilaje de protecție, din metal. Însă nu doar ușile de la tribună au fost forțate, ci s-a încercat și forțarea lacătelor, puse pe ușile de acces către terenuri, peste noapte. Ca-n Vestul sălbatic!

20180917_102350

Rolul Poliției Locale

Ieri dimineață, Poliția Locală a fost chemată pentru a evacua din incintă persoane dubioase. „Am trimis un echipaj și ieri seară, și azi-dimineață, și fusese și vineri. Ce să facem, vom emite amenzi”, ne transmite șeful Poliției Locale, Cristian Beltechi. Însă nu doar persoanele decăzute social sunt problema, ci și tineretul „mândria țării”, care nu apreciază să folosească cu responsabilitate baza sportivă construită de Primărie din banii contribuabililor orădeni. În aceste condiții, în ciuda existenței camerelor video montate în baza sportivă, este nevoie ca polițiștii locali să fie mult mai prezenți la fața locului, zi și noapte.

Cine îngrijește baza?

În prezent, baza e lăsată la liber, pentru a folosi orădenilor amatori de sport. De curățenie se ocupă RER Vest. Însă, pe bună dreptate, directorul tehnic Ghitea constată că e nevoie de un administrator al bazei, care să se ocupe de tot. Nu doar de strângerea mizeriilor din parcul sportiv, ci și de îngrijirea efectivă a bazei. Pentru că defecțiuni și probleme apar în orice incintă. Altfel, eleganta bază sportivă are toate șansele să fie distrusă în timp-record.
Dacă Primăria va lua decizia desemnării unui administrator al acestei baze, pentru selecția și responsabilizarea clientelei, ar fi oportună și instituirea unei taxe de folosință pentru accesul pe terenurile de joc. Și, implicit, împrejmuirea întregului Parc Sportiv Salca III. Azi, doar terenurile de baschet, tenis și minifotbal sunt împrejmuite. Însă fără niciun efect, după cum se poate lesne constata.

Directorul tehnic Ghitea are motive reale de îngrijorare. În stânga sa, Nicolae Doca, de la Nickolson Trading SRL, cel care se ocupă de spațiile verzi din Parcul Sportiv Salca III și care are încă probleme de pus la punct.22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor