Proba de viteză, în stradă

4Comentarii
Proba de viteză, în stradă
ORADEA – Proba de sport a bacalaureatului din acest an le-a dat dureri de cap atât elevilor, cât şi celor din comisii. Dacă la început totul a fost dat peste cap de ploaia din cursul dimineţii, o dată cu încetarea acesteia profesorii au început să caute soluţii pentru ca elevii să poată termina cu examenul.

„Noi ne-am descurcat, am inversat ordinea de desfăşurare a probelor. Întâi s-a dat la gimnastică, în sală, ca la toate şcolile, iar pentru proba de alergare am găsit o porţiune de 50 de metri, sub o copertină. Am examinat şi strada, dar nu am găsit că ar corespunde”, explică Vasile Iancu, şeful comisiei de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”.
În schimb, vecinii Colegiului Economic, elevii de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi”, au ales strada paralelă în defavoarea băltoacelor formate în curţile şcolilor. „Au vrut să ne pună să fugim în ploaie.

Apoi a venit ordin de la minister să se inverseze ordinea probelor, şi aşa s-au ţinut. Totuşi, ne-au chemat aici de la 7:00 dimineaţa şi am aşteptat degeaba atâta vreme”, relatează Bako Andrea, elevă. „La şcolile unde nu este spaţiu de 50 metri plus marja de siguranţă în interiorul curţii, se închide strada de către comisie şi se dă acolo proba”, a declarat Daniel Negrean, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Ultima zi de Bac
Peste 3.000 de elevi au susţinut ieri ultima probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare. Restul, în jur de 2.500, au ales sportul. „Eu am dat din geografie. A fost simplu. Poate aş fi dat şi eu din sport, dar sunt scutită. Oricum, nu a fost aşa de greu bacalaureatul, dar totul depinde de noroc”, susţine Alexandra Matei, elevă. Şi alţi elevi regretă alegerea. „Eu am învăţat, ei aleargă. Normal că aş fi ales şi eu sportul”, mărturiseşte Călin Oros.
Rezultatele vor fi afişate mâine, până la ora 16:00, după care urmează depunerea contestaţiilor, între orele 16:00 şi 20:00. Soluţionarea acestora se va face duminică şi luni, iar marţi se afişează rezultatele finale.

Monica Mateiu4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor