Probleme cu liniile CFR inchiriate la privati in Timis

De C.E.
Reactualizat la:
Probleme cu liniile CFR inchiriate la privati in Timis
Pentru călătorii de pe rutele Timişoara-Radna, Cărpiniş-Ionel şi Jebel-Liebling, o călătorie cu trenul se taxează de două ori. O dată la CFR şi încă o dată la o firmă care începând din 10 februarie exploatează aceste linii, în baza unui contract de închiriere. Cei care au plătit călătoriile la CFR trebuie să îşi recupereze banii.

Mai mulţi cititori www.tion.ro ne-au sesizat, indignaţi, faptul că, deşi şi-au încheiat abonamente pe ruta feroviară Cărpiniş-Ionel, acestea nu mai sunt valabile, astfel că, pentru a-şi trimite copiii la şcoală, trebuie să achiziţioneze alte bilete, de la un operator privat. Asta pentru că începând cu 10 februarie 2012, cinci linii de cale ferată, dintre care trei din Timiş, pe rutele Timişoara-Radna, Cărpiniş-Ionel, Jebel-Liebling, au trecut, în baza unui contract de închiriere, în exploatarea unui investitor privat, cu sediul în Braşov.

„Am cumpărat abonament pentru cei doi copii şi acum trebuie să plătesc alţi bani pentru a-i trimite la şcoală pe ruta Cărpiniş-Ionel” ne-a sesizat cititorul. Probleme similare se înregistrează la această oră şi pe toate cele cinci rute, care au constituit obiectului contractului de închiriere încheiat între CFR şi Regiotrans Brasov, respectiv Timişoara-Radna, Cărpiniş-Ionel, Jebel-Liebling, Simeria-Hunedoara şi Lupeni-Livezeni.

„Cele cinci linii au fost preluate spre exploatare, pe o durată de cinci ani, începând cu 10 februarie 2012, de un operator de transport privat” ne-a spus Trica Valeriu, director CFR Infrastructură.

Operatorul privat spune că oamenii care şi-au achiziţionat abonamente de la CFR trebuie să-şi ceară banii înapoi.

„Ei (n.r. – călătorii) trebuie să-şi recupereze banii de la CFR. Se ştia de o lună şi ceva că noi vom circula pe tronsoanele oficiale. Nu înţeleg de ce au mai eliberat abonamente pe rutele acelea, e problema CFR-ului” ne-a spus Florin Niţă, director sucursala Timişoara a investitorului braşovean.

În ciuda nemulţumirilor existente, reprezentanţii CFR susţin că nu au mai eliberat bilete şi abonamente pentru ruta respectivă de la mijlocul lunii ianuarie.

„Nu am mai eliberat abonamente şi bilete pe secţia Cărpiniş-Ionel din data de 14 ianuarie 2012. Oricum toţi călătorii care pretind că au achiziţionat abonamente CFR pe cele cinci rute menţionate trebuie să se prezinte la orice casă de bilete, pentru restituirea sumelor aferente perioadei neutilizate. Până la această oră, în datele noastre nu avem înregistrate nicio astfel de solicitare către staţia Timişoara Nord”, ne-a declarat Adela Istrate, şef divizia comercială CFR.

Operatorul feroviar privat care a închiriat recent cele cinci tronsoane ce se adaugă altor aproximativ 900 de km de cale ferată exploataţi în România a fost înființat în 2005, în urma liberalizării transportului feroviar în ţara noastră.

Cei doi operatori feroviari încearcă acum să identifice problema şi să remedieze situaţia neplăcută, care a creat disconfort călătorilor de pe tronsoanele private din Timiş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !