Probleme de şofer devean

7Comentarii
Probleme de şofer devean
DEVA - Nevoiţi să circule pe contrasens sau să se strecoare din cauza unor şoferi care au parcat neregulamentar. Acestea sunt doar câteva dintre problemele care, zilnic, le dau dureri de cap devenilor prinşi in trafic.

Reporterii HUNEDOARA EXPRES au ieşit la plimbare împreună cu şeful Poliţiei Rutiere Deva, subcomisarul Cristian Popşor, pentru a analiza cu adevărat problemele cu care se confruntă devenii în ceea ce priveşte circulaţia.
Prima oprire: sensul giratoriu din faţa IPH, unde unii şoferi nu se sfiesc să-şi parcheze maşinile pe unul dintre sensurile de circulaţie. “În ceea ce ne priveşte facem acţiuni pe linie de oprire, îi filmăm şi le trimitem amenzile la domiciliu. Problema e că şoferii nu se respectă între ei”, a declarat subcomisarul Cristian Popşor, şeful Poliţiei Rutiere Deva.
La câţiva metri depărtare, mai exact pe drumul care trece pe lângă Casa de Cultură, întâlnim un paradox sesizat de ziarul nostru în urmă cu o săptămână: cei care coboară înspre sensul giratoriu, trebuie să circule pe contrasens. După ce a fost amenajat acest sens giratoriu, au apărut două benzi de circulaţie pentru urcare şi o singură bandă pentru coborâre, care însă e ocupată. „Am avut mai multe sesizări de la cetăţeni referitor la acest lucru. În cazul unui eveniment rutier, cel care coboară este vinovat, pentru că circulă pe contrasens. Cred că singura soluţie e ca administratorul drumului să facă parcări până în zona Împăratul Traian”, a mai spus Cristian Popşor.


O situaţie asemănătoare se întâlneşte şi în zona Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara, unde de asemenea este ocupată o bandă de circulaţie. „Sunt montate indicatoare de oprire interzisă în zonă, dar nu sunt respectate. Pentru astfel de fapte, şoferii riscă două puncte de amendă şi două puncte penalizare”, a precizat Popşor.
Indiferenţa şoferilor a ajuns atât de departe, încât pietonii care circulă prin spatele clădirii IPH sunt nevoiţi să se deplaseze pe şosea, pentru că trotuarul este ocupat de maşini parcate. „Pot să parcheze pe trotuar, dacă rămâne un spaţiu de 1 metru pe care să circule pietonii”, a adăugat şeful Poliţiei Rutiere Deva.


O altă problemă des reclamată o reprezintă faptul că de multe ori taximetriştii nu se limitează la parcarea special destinată pentru ei şi ocupă o întreagă bandă de circulaţie. Exemple edificatoare: zonele Mioriţa şi Astoria. „Rugăm să se respecte locurile unde oprirea este interzisă, pentru că din cauza inconştienţei şoferilor se pot întâmpla evenimente rutiere grave”, a afirmat subcomisarul Cristian Popşor.
Concluzia e simplă şi o spune chiar Cristian Popşor: „La noi lipseşte conştiinţa. Dacă am fi toţi conştienţi nu am mai avea atâtea evenimente rutiere. Într-adevăr, nu avem infrastructură, dar o conducere preventivă ar reduce numărul accidentelor de circulaţie”.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor