Probleme imobiliare pentru LPS Bihorul

Probleme imobiliare pentru LPS Bihorul
Liceul cu Program Sportiv  “LPS Bihorul” deţine în proprietate, pe lângă locaţia în care se află, un teren situat pe Str. Făgăraşului, în zona Str. Armatei Române, pe care-l administrează din anul 1979.

Pe teritoriul detinut de LPS Bihorul se află o clădire de patrimoniu (un fost dormitor al husarilor) şi câteva terenuri de fotbal. Acolo s-a aflat de altfel cu mulţi ani în urmă primul sediu al Şcolii Sportive din Oradea.

Directorul LPS Bihorul, Dan Matei, a făcut cunoscut faptul că o suprafaţă de circa două hectare din terenul respectiv este revendicat. „În mod cu totul întâmplător, fără să fim anunţaţi de nimeni, am aflat că o parte din terenul sediului nostru de pe Strada Făgăraşului ar fi revendicat de anumiţi proprietari. Terenul aparţinea Statului Român, prin Inspectoratul Şcolar.

 În anul 2002, printr-o hotărâre a Consiliului Local Oradea, terenul a fost trecut în proprietatea municipalităţii. În anul 2008, a apărut prima revendicare a unei parcele din acel teren. În anul 2010 au fost înregistrate trei procese pe rol, având ca obiect revendicarea unei suprafeţe de circa două hectare, de către trei persoane fizice. Nu este însă vorba de o reîmproprietărire pe vechiul amplasament, ci de o compensare de terenuri. Cu alte cuvinte, acelor persoane li s-ar oferi drept compensare parcele din proprietatea liceului nostru”, a afirmat Dan Matei.

Decizie ilegală

 Directorul LPS Bihorul consideră că însăşi decizia din 2002 a Consiliului Local de a-şi însuşi acel teren este ilegală şi abuzivă. „Un teren aflat în proprietatea statului nu poate fi înstrăinat decât printr-o Hotărâre de Guvern. Noi ne-am constituit parte civilă în acele procese şi sperăm să ne găsim dreptatea în instanţă. Este vorba de un teren de 2.622 mp, cu un front stradal de peste 100 de metri. Valoarea actuală de piaţă a sa este de peste un milion de euro, deci miza este imensă. Se comite un abuz, intenţionându-se totodată şi desfiinţarea unor baze sportive, fapt de asemenea interzis de lege”, a conchis directorul LPS Bihorul.

 G.N.

Stagiu international de judo la LPS Bihorul0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !