Probleme la Matiz, India loveste piata auto

Probleme la Matiz, India loveste piata auto
Mai mult de 700 de masini Matiz au fost chemate inapoi in service de uzinele Daewoo, cu probleme la air-baguri. O alta stire de interes vine din India, acolo unde Guvernul local doreste sa schimbe radical piata de profil!

Probleme la Matiz

Anuntul de la Daewoo a venit astazi (luni) si a anuntat probleme cu air-bagurile.

734 de unitati sunt afectate si chemate in fabrica, cele produse intre 1 iulie si 18 octombrie 2004.

Matiz este cea mai bine vanduta masina de la Daewoo din gama mica. Modelul a fost lansat de General Motors in 2002, dupa ce a cumparat majoritatea actiunilor de la producatorul coreean.

India revolutioneaza piata auto

Guvernul indian pune presiune la nivel mondial si anunta ca pana in anul 2020 va lansa 1.000.000 de vehicule care functioneaza pe baza combustibilului cu hidrogen.

Planul va costa 5,5 miliarde de dolari si este pus in practica la nivel de Guvern, alaturi de producatori mari din India, pe segmentul auto.

Planul indienilor este cel mai agresiv de pana acum la nivel planetar. S-a mai vorbit despre acest lucru in SUA, Japonia si China, fara a se pune concret ceva pe hartie.

India va crea in costul a 5,5 milioane de dolari tehnologia si infrastructuara necesare pentru producerea masinilor pe hidrogen, de la A la Z.

Indienii vad in acest lucru viitorul in transportul auto, de la micile scutere si pana la marile camioane, automobile, taxiuri etc.

Pentru producerea combustibilului de hidrogen se va folosi inclusiv energia nucleara si biomasa.