Problemele delicate sunt tratate cu un plus de atenție la Hyperclinica MedLife

Reactualizat la:
Problemele delicate sunt tratate cu un plus de atenție la Hyperclinica MedLife
Afecțiunile din sfera proctologică produc un disconfort intens, intim, pe care pacientul de multe ori se ferește să îl expună medicului. În cadrul centrului de profil integrat, consultul și orice tip de intervenție se fac în același loc.

Mai mult, până la 01 septembrie, consultațiile sunt gratuite!

La orice vizită în cadrul clinicii, dar și în centrul nostru de recoltare și imagistică, în perioada 10 iunie – 10 iulie, oferim CADOU un Voucher nenominal pentru un consult proctologic gratuit, valabil până la 01 septembrie 2019.

Diagnosticarea precoce în afecțiunea hemoroidală poate determina alegerea unui tip de tratament în regim de ambulator. Așadar, diagnosticul precoce în patologia hemoroidală, oferă adesea posibilitatea de alegere a unei strategii de remediu tot mai răspândite, prin metode minim invazive, fără internare, fără durere și care nu necesită o perioadă de recuperare, spune domnul Dr. Simon Octavian, medic primar Chirurgie Generală.

Alegerea abordării în fiecare caz se face după examinarea și depistarea bolnavului în fazele inițiale ale bolii. Tehnicile care se folosesc cu preponderență sunt cele minim invazive de tipul ligaturilor de pachete hemoroidale.

Dorim să subliniem importanța prezentării la un consult de specialitate încă din fazele incipiente ale bolii, când simptomele sunt reprezentate de senzația de corp străin în anus, de usturime și mâncărime în zona anală sau durere la defecare. Această fază corespunde momentului propice pentru alegerea tratamentului hemoroizilor prin ligaturi elastice, care au înlocuit aproximativ 95% din hemoroidectomiile clasice (în țările dezvoltate).

După tratamentul hemoroizilor prin ligaturi elastice, nu e necesară restricționarea dietei sau a activității. Pentru o ședință sunt suficiente mai puțin de 5 minute și se pot face ligaturi pentru 1-2 pachete hemoroidale, dar majoritatea pacienților necesită 3-5 ședințe de ligaturi la distanțe de 1-2 săptămâni.

Pacienții tratați prin ligaturi hemoroidale nu prezintă complicații, dar uneori poate să apară o ușoară senzație de discomfort la defecare, pentru care administrarea de Paracetamol sau Piafen e suficientă. Este important ca atât înainte, cât și după intervenție, să se modifice stilul de viață și regimul alimentar, prin creșterea aportului de fibre din dietă, consumarea unei cantități adecvate de apă și reluarea unui program de activitate fizică, pentru a evita recidivarea bolii hemoroidale.

Pentru mai multe detalii, programează o consultație de specialitate la domnul Dr. Simon Octavian. Apelează Call Center 0259 960.

Advertorial! Hb: 223814