Problemele Prefecturii cu Tirle

Problemele Prefecturii cu Tirle
Prefectura are o problemă şi cu Dispoziţia preşedintelui CJ, Radu Ţîrle, prin care acesta din urmă emitea regulamentul privind organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Judeţean.

Şi lui Ţîrle i s-au făcut observaţii: motivându-se printr-un Ordin de ministru, Prefectura arată că stă în competenţa Consiliului de Administraţie al spitalului să numească şi să decidă componenţa comisiei de concurs. Dimpotrivă, în Dispoziţia lui Ţîrle, preşedintele îşi aroga lui acest drept, ceea ce, spune prefectul, încalcă Ordinul ministrului. Preşedintele CJ susţină însă sus şi tare că e dreptul lui să numească această comisie de concurs. Prefectura a luat act de poziţia şefului CJ.

„Această problemă e încă în analiză. E foarte ambiguă şi legea, dar şi Ordinul ministrului care e ulterior legii”, ne-a spus şefa Cancelariei prefectului, Adelina Coste, care precizează că Prefectura a cerut ministerului un punct de vedere pe această problemă.

De asemenea, în Dispoziţia semnată de Ţîrle, nu se stabilea ca fiind obligatorie absolvirea unui curs de specializare, agreat de către Ministerul Sănătăţii, ca şi condiţie pentru un manager de spital clinic. Între timp, s-a stabilit că e suficientă şi doar înscrierea la cursul respectiv. Astfel, şeful CJ a adăugat în Dispoziţia sa solicitarea Prefecturii, mai cu seamă că Pantiş Carmen, managerul interimar numit de Ţîrle la spital, a fost înscris deja la cursul respectiv.

C.C.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !