Procesiune cu statuia de la Fatima

De Crina Dobocan
Procesiune cu statuia de la Fatima
De Sfânta Maria Mare, greco-catolicii organizează o procesiune cu statuia Maicii Domnului de la Fatima.

Oradea. Şi în acest an, Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea îşi serbează hramul: „Adormirea Maicii Domnului”. Încă din după amiaza zilei de 14 august, mănăstirea îşi aşteaptă pelerinii pentru a prăznui împreună, în laude, rugăciuni şi în cântări, mutarea cu trupul la cer a Presfintei Fecioare Maria.

Sărbătoarea hramului va începe pe 14 august, de la ora 17:00, cu Paraclisul Maicii Domnului. Pelerinajul va fi deschis la ora 18:00, cu o Liturghie, urmată de o procesiune prin oraş cu Sfânta Euharistie şi cu statuia Maicii Domnului de la Fatima.

Programul primei zile va continua după ora 22:00, cu o altă procesiune, de data aceasta cu lumânări aprinse, în jurul Mănăstirii din cartierul Rogerius.

La miezul nopţii dinspre 15 august, preoţii mănăstirii vor oficia o adoraţie euharistică, după care invită şi la Acatistul Maicii Domnului şi la o priveghere mariană, care va cuprinde toate cele patru mistere ale Sfântului Rozariu şi cântări mariane. În ziua praznicului, Sfânta Liturghie, de la ora 10:00, la fi oficiată de PSS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Ca pregătire la hramul Mănăstirii, invităm pe toţi cei dornici să o cinstească pe Sfânta Fecioară la Paraclisul Maicii Domnului, celebrat în fiecare seară, în perioada 1-14 august. Slujba este urmată de o predică tematică susţinută în acest an de pr. Fabian Blaj OFMConv.”, a invitat părintele Mihai Vătămănelu, parohul Mănăstirii Franciscane.

Program:

Vineri, 14 august

17.00 — Paraclisul Maicii Domnului

18.00 — Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului

19.15 — Sfântul Rozariu, procesiune prin oraş cu Sf. Euharistie şi cu statuia Maicii Domnului de Ia Fatima

21.00 — Calea Crucii

22.00 — Sfânta Liturghie, procesiune în jurul Bisericii cu lumânări aprinse

Sâmbătă, 15 august

00.00— Adoraţie Euharistică (Sf. Sacrament va fi expus toată noaptea)

01.00 — Acatistul Maicii Domnului

02.00 — Priveghere Mariană cu toate cele 4 mistere ale Sf. Rozariu şi cântări mariane

06.00 — Sfânta Liturghie

07.00 — Utrenia Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”

08.00 — Sfânta Liturghie

10.00 — Sfânta Liturghie Arhierească, cu procesiune în jurul bisericii0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !