Procesiune cu sute de oameni, de Sfânta Maria

De Veronica Bursaşiu
Procesiune cu sute de oameni, de Sfânta Maria
An de an sute de credincioşi se adună de Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Franciscană din Oradea, pentru a se ruga şi a aduce mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările din viaţa lor.

Sute de credincioşi greco-catolici şi romano-catolice au participat, marţi la o amplă procesiune cu statuia Fecioarei Maria de la Fatima. Evenimentul a avut loc la doar câteva zile după ce PS Episcopul greco-catolic Virgil Bercea a ridicat, prin decret, la rang de Sanctuar dedicat Preacuratei Fecioare Maria, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea.

Noul Sanctuar a fost, ca de fiecare dată, locul de pornire al procesiunii care s-a deplasat spre Bazilica Romano-Catolică, după care s-a întors la mănăstire. Pe tot traseul, credincioşii au spus rugăciuni şi au intonat cântece şi imnuri mariane. În fiecare an, în ajunul uneia dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, Adormirea Maicii Domnului, comunităţile greco şi romano-catolică din Oradea participă la un pelerinaj pe străzile Oradiei.

Pelerinajul este precedat de Paraclisul Maicii Domnului, urmat de Sfânta Liturghie. Pe lângă credincioşi, în alai s-au aflat episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, şi episcopul romano-catolic, Bocskei Laszlo. Marea sărbătoarea a Adormirii Maicii Domnului se marchează în fiecare an, începând din 1994, adică de la sfinţirea bisericii, în cadrul Mănăstirii franciscane greco-catolice “Maica Domnului” din Cartierul Rogerius, atât printr-un pelerinaj, cât şi prin Sfânta Liturghie Arhierească.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !