Procesiune pentru Peţa

De Dan Birta
Reactualizat la:
Procesiune pentru Peţa
De câteva luni, elevii Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, îndrumaţi de câţiva profesori, s-au alăturat eforturilor autorităţilor locale de salvare a ceea ce a mai rămas din Rezervaţia naturală a pârâului Peţa.

Un moment de vârf al acestui proiect în derulare este prevăzut pentru joi, 13 octombrie, începând cu ora 16:00, când participanţii şi susţinătorii proiectului vor efectua un parcurs simbolic, cu bicicleta, skate-ul sau rolele, de-a lungul pârâului, pe următorul traseu: cartierul Prima (Pod Ion Bogdan) – Parcul Salca – intersecţia Căii Aradului cu pista de biciclete. La Parcul Salca este programat un flash mob, de la ora 16:30.

Miza acestei procesiuni sui-generis este de a-i informa şi conştientiza pe cetăţenii oraşului cu privire la situaţia tristă a ecosistemului pârâului Peţa, care datează din era terţiară, având o vechime de milioane de ani, dar pe care anii post-comunismului l-au adus în pragul dispariţiei. Speciile în pericol sunt nufărul termal, „roşioara lui Racoviţă” şi melcul termal Melanopsis.

Partenere în proiect sunt următoarele instituţii: Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Şcoala Gimnazială „Floare de Lotus” Sânmartin, Compania de Apă Oradea, Agenţia de Protecţie a Mediului Bihor, Administraţia de Apă Bazinală Crişuri Oradea, Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Asociaţia Aqua Crisius şi Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Oradea. Alte informaţii şi persoană de contact: prof. Mirela Ardelean, tel. 0771/400.224.

8afis eveniment Afișul evenimentului ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !