Procurori bănuiţi de fraudarea unui examen, audiaţi la DNA

Reactualizat la:
Procurori bănuiţi de fraudarea unui examen, audiaţi la DNA
BUCUREŞTI – Procurorii anticorupţie îşi cercetează propriii colegi. Câţiva dintre magistraţii care au participat la examenul pentru ocuparea unui post de conducere în cadrul Parchetelor din Capitală şi din ţară sunt bănuiţi care ar fi încercat să obţină ilegal subiectele de la concurs.

Procurii anticorupţie îşi cercetează propriii colegi. Câţiva dintre magistraţii care au participat la examenul pentru ocuparea unui post de conducere în cadrul Parchetelor din Capitală şi din ţară sunt bănuiţi care ar fi încercat să obţină ilegal subiectele de la concurs. DNA a pus deja sub acuzare patru procurori şi a chemat astăzi la audieri mai multe persoane care au avut legătură cu elaborarea subiectelor.

Procurorii audiaţi fie au candidat, fie au făcut parte din comisia de examinare de la concursul pentru şefia mai multor Parchete. DNA le-a cerut organizatorilor, încă de acum trei săptămâni, lucrările mai multor participanţi. Anchetatorii îi acuză pe procurori că au fraudat examenul organizat, pe parcusul ultimelor două luni, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii.

Din comisia de examinare aprobată de CSM au făcut parte doi procurori din Parchetul General, doi din Parchetele de Curţi de Apel şi trei specialişti în management şi comunicare.

Ultima etapă a concursului s-a încheiat duminica trecută, cu proba scrisă. Pentru aceasta au fost întocmite trei variante de subiecte a câte 150 de întrebări, păstrate în condiţii de maximă securitate, spun organizatorii.

Suspiciunile sunt legate în special de modalitatea de notare a proiectelor de management ale celor 39 de candidaţi. Orice măsură preventivă împotriva unui magistrat trebuie avizată de Consiliul Superior al Magistraturii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase