Procurori în febra concursului

În Bihor, instanţa cu cele mai multe candidaturi pentru funcţii de conducere este Parchetul de pe lângă Judecătoria (PJ) Oradea. Astfel, pentru postul de prim-procuror concurează actualul prim-procuror Mihai Dan Chirilă, Ovidiu Naghi şi Vasile Popa.

Iar postul de prim procuror adjunct la PJ Oradea a trezit interesul procurorilor Viorica Dinita si Demian Moca, actual detinator al postului. Concursul pentru ocuparea posturilor de conducere vacante la instante este organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin intemediul Institutului National al Magistraturii.

Calificative insuficiente

Doua dosare au fost respinse de CSM ca urmare a calificativelor insuficiente primite pentru activitatea pe ultimii ani. În cauza au fost Calin Gheorghe Roman, candidat la postul de prim-procuror a PJ Oradea si Ioan Gal, candidat pentru functie de presedinte al Judecatoriei Marghita.

În aceste conditii, Maria Claudia Stanciu a ramas singura în cursa pentru sefia Judecatoriei Marghita. Tot candidat unic este si prim-procurorul delegat la PJ Alesd, Gheorghe Toda, care va încerca sa se titularizeze pe post.

Testati psihologic

Mâine, candidatii vor sustine un examen eliminatoriu ce consta în evaluarea capacitatii decizionale, verificarea rezistentei la stres si o testare psihologica.

Pe data de 29 octombrie, candidatii îsi vor sustine în fata comisiei proiectul managerial iar doua zile mai târziu va avea loc proba finala, cea scrisa.

Cristian Horgos