Procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean, trimiși în judecată disciplinară de Inspecția Judiciară

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
12Comentarii
Procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean
Procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean
Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor ,,pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Cei doi procurori apar într-o înregistrare audio de la DNA Oradea în timp ce discută despre acțiuni de intimidare a judecătorilor ,,incomozi” de la Tribunalul Bihor și de la Curtea de Apel Oradea. Inspecția Judiciară arată că, în timpul ședinței de analiză, desfășurate într-un spațiu accesibil mai multor persoane, procurorii cercetați au făcut o serie de afirmații, în prezența altor colegi, prin care au fost încălcate standardele de conduită impuse magistraților.

,,Limbajul utilizat de procurori la adresa unor judecători de la Curtea de Apel Oradea este de natură a contraria și indigna opinia publică, fiind vizibilă implicarea acestora în desfășurarea unor activități care prin natura lor pot crea îndoieli cu privire la seriozitatea, independența, imparțialitatea și integritatea procurorilor”, se arată într-un comunicat al Inspecției Judiciare.

Avocatul Răzvan Doseanu a făcut publice înregistrările la care face referire Inspectia Judiciara

Avocatul Răzvan Doseanu a făcut publice înregistrările la care face referire Inspectia Judiciara.

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii trebuie să decidă asupra angajării răspunderii foștilor procurori ai DNA Oradea, Ciprian Man și Cristian Ardelean, actualmente procurori la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Înregistrările la care face referire Inspecția Judiciară au fost făcute publice, la începutul acestui an, de către avocatul Răzvan Doseanu. În respectivele înregistrări se aud vocile procurorilor, din care reies mijloacele abuzive folosite de procurorii anticorupție orădeni.

,,Procuror Man Ciprian: <<Dacă începi urmărirea față de ăstea două judecătoare, îi trimite Adi în judecată pe ăia trei, o să mai intre frica…>>
Procuror Ardelean Cristian: <>.
Alt procuror: <>
Procuror Ardelean Cristian: <<Măi, și dacă nu se liniștesc, măcar dacă tot o fac, să le dăm motive să aibă boala (neinteligibil), nu așa, că ei consideră…>>”, , se poate auzi în respectiva înregistrare.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor