Procurorul României acuză presiuni

Ministerul Public nu este şi nu va fi minge a partidelor politice – declară procurorul general al României. Ilie Botoş, a susţinut ieri public că subordonaţii lui nu sunt lăsaţi să-şi facă treaba.

Iar cei care fac presiuni – spune procurorul general – sunt fosti sau actuali demnitari ale caror nume se regasesc în dosare ce urmeaza sa ajunga la Departamentul National Anticoruptie. 22 de dosare care vizeaza marea coruptie vor pleca de la Parchetul General catre Departamentul National Anticoruptie – unul dintre acestea, pe numele deputatului liberal Dragos Ujeniuc, pe care procurorul general îl acuza de astfel de presiuni. Ilie Botos sustine însa ca toti cei implicati în dosarele în cauza, printre care si fosti sau actuali demnitari, vor fi trasi la raspundere.

Procurorul general sutine ca institutia pe care o conduce a ajuns sa se teama de anumiti lideri politici si de influenta pe care o au acestia iar anumite dosare ajung foarte greu sa fie finalizate. Indiferent de presiunile care se fac în fiecare zi si chiar daca nu va mai fi la conducerea Parchetului General, Ilie Botos promite ca institutia pe care o conduce îsi va pastra verticalitatea.

Sursa: Realitatea.tv