Produse ca la ferma bunicilor și în Nufărul

21Comentarii
Produse ca la ferma bunicilor și în Nufărul
Vineri şi sâmbătă va avea loc o degustare de mititei la toate cele trei magazine ale lui Murvai Lajos.

Orădenii din Nufărul nu vor mai trebui să bată drumul până în Episcopia Bihor sau pe strada Sovata pentru a cumpăra carne și produse din carne fără E-uri și fără conservanți. Vor găsi astfel de produse obţinute în mod tradiţional, ca pe vremea bunicilor, la ei în cartier.
Murvai Lajos, orădeanul care are două carmangerii cu astfel de produse pe strada Rectorului nr. 1, în Episcopia Bihor, și pe strada Sovata, lângă Profi City, s-a hotărât să deschidă un astfel de magazin și în Nufărul, în spate la Mc Donad’s, lângă Policlinica Pelican. Magazinul din Nufărul se va deschide vineri, 23 februarie.

Noutăți

Față de anul trecut, gama de produse comercializate s-a diversificat și mai mult. Au mai fost introduse la vânzare cinci feluri de mititei: porc cu vită, porc cu vită și oaie, vită, vită și oaie, vită și gâscă, fiecare având și varianta picantă. Mititeii sunt făcuți cu supă de oase, ceea ce le dă un gust special. Având în vedere că sunt perisabili, din cauza supei de oase, mititeii se vor comercializa direct congelaţi. Alte noutăţi: gușă fiartă în zeamă de varză, precum și kaizer afumat şi fiert tot în zeamă de varză.

Proprietarul celor trei magazine anunţă o degustare de mititei, vineri şi sâmbătă, atât la magazinele din Episcopia şi de pe strada Sovata, cât şi la magazinul din Nufărul.

Fără E-uri

Sătui de carnea şi mezelurile pline de E-uri care se găsesc în supermarketurile şi măcelăriile din Oradea, nu o dată am căutat o carne adevărată, ca pe vremea bunicilor. Nu de puține ori am cumpărat carne pentru grătar, care arăta bine, dar la finalul preparării rămânea mai puțin de jumătate. Întrebând în stânga și în dreapta, în cele din urmă am auzit despre produsele oferite de Murvai Lajos, prin magazinele sale. Este vorba de carne de porc, de vițel și de gâscă, obținute din animale și păsări crescute în sistem gospodăresc, fără hrană concentrată, exact ca pe vremea bunicilor.

Ne-am dat seama că am găsit ceea ce căutam imediat ce am intrat în magazin. Aromele îmbietoare de carne şi mezeluri de calitate ne-au lovit peste nas de cum am deschis uşa carmangeriei. Păcat că prin intermediul articolului nu putem transmite aceste „desfătări olfactive”.

Natural și sănătos

Proprietarul carmangeriei, Murvai Lajos, ne-a povestit cum a început afacerea cu carne, în urmă cu trei ani.

„Când m-am hotărât să deschid carmangeria asta, m-am gândit că n-avea rost să fac același lucru pe care-l face toată lumea. Dacă noi am avea aceeași marfă, n-ar mai veni lumea la noi. Așa că am hotărât să facem ceea ce cere lumea, ceva mai sănătos, mai natural”, spune Murvai Lajos.

Primul magazin l-a deschis în Episcopia Bihor, pe strada Rectorului nr. 1 (lângă Biserica Catolică), în urmă cu trei ani. Anul trecut, solicitările fiind din ce în ce mai mari, a mai deschis un magazin, pe strada Sovata nr. 52, foarte aproape de Supermarketul Profi.
Cele două magazine sunt aprovizionate zilnic și chiar de mai multe ori pe zi, dacă este nevoie. Acum, la solicitarea clienților, s-a gândit să mai deschidă un magazin, în Nufărul.

Zeci de produse

Prin intermediul magazinelor sale, fermierul comercializează o gamă de zeci de produse: carne proaspătă de porc, vită și gâscă, slănină crudă și afumată, pastramă, jumări, untură, cârnaţi, caltaboși, salam, crenvurști și parizer.

Este, poate, unicul loc din Oradea unde găsești tot timpul carne și produse din carne de gâscă: caltaboși, cârnați, salam, crenvurști, piept și pulpă de gâscă afumată, untură și jumări. Toate preparatele sunt produse de casă, obținute în carmangeria proprie, în mod tradițional.

De reținut pentru gospodine: magazinul comercializează și patru feluri de sarmale: cu carne de porc și de gâscă, cu varză dulce și varză acră. Și încă ceva: la magazinele lui Murvai Lajos veți găsi și răcituri de cea mai bună calitate, dar şi chiftele.

În mod tradițional

Ne-am întrebat care este secretul care face ca produsele oferite de Murvay Lajos să fie atât de gustoase și atât de căutate. Și în cele din urmă am descoperit.

Proprietarul afacerii ne-a arătat tot procesul tehnologic de obținere a produselor pe care le comercializează. Animalele de la care provine carnea sunt crescute de proprietar la Sântion, lângă balta de pescuit.

Accesul la aer, la soare, la apă şi la mişcare, precum şi hrana care constă în cereale şi lucernă, dau cărnii o textură aparte.
O parte dintre porci sunt achiziționați și de la gospodăriile populației, fiind abatorizați în abatoarele din Marghita și Mihai Bravu. Mai mult, a convins şi câţiva crescători din zonă să crească porcii în acelaşi sistem liber.

Un alt secret este modul în care sunt prelucrați porcii după sacrificare. Aceștia sunt pârjoliți, și nu opăriți, astfel că slănina are un gust aparte, care este dat și de afumarea acesteia în afumătoarea proprie, în mod tradițional, cu rumeguș de fag și 25% prun.

Omul spune că nu este adeptul reclamei făcute prin intermediul presei sau televiziunilor. „Marfa bună își face singură reclamă. Dacă cineva a cumpărat de la mine și este mulțumit de carnea sau produsele din carne achiziționate, precis că va spune la cineva cunoscut. Și nu o dată s-a întâmplat lucrul acesta. Avem cel puțin 100 de clienți pe zi. Au fost zile când am avut și 300 de clienți, de exemplu în preajma Crăciunului”, povestește proprietarul.

Prețurile produselor sunt puțin mai mari decât în altă parte, dar nu atât de mari pe cât este calitatea acestora, comparativ cu cele vândute în alte măcelării. La bunul mers al afacerii, patronul este ajutat de 22 de angajați.

Orar

Programul celor trei magazine este următorul: magazinul din Episcopia, de marți până vineri între orele 9:00-18:00, iar sâmbăta între orele 8:00-13:00; magazinul de pe strada Sovata, de marți până vineri între orele 10:00-18:00, iar sâmbăta între orele 9:00-14:00.

Magazinul din Nufărul va fi deschis de marţi până vineri între orele 9:30-18:30, iar sâmbăta între orele 8:30-14:30. Clienții interesați pot obține informații despre produsele de la cele trei magazine la următoarele numere de telefon: 0748/220.938 – magazinul din Episcopia, 0788/645.379 – magazinul de pe strada Sovata şi 0748/220.213 – magazinul din Nufărul.

Trebuie să știți că se fac și livrări la domiciliu, dacă valoarea comenzii depășește 150 de lei. În zilele de luni, când magazinele sunt închise, se produc preparatele din carne.

Proprietarul afacerii spune că urmărește tot timpul să crească calitatea produselor, să obțină permanent ceva nou, ceva cu care să-și surprindă plăcut clienții, de care nu duce lipsă. „Corectitudine” este cuvântul lui de ordine, de la care nu face rabat. Consideră că dacă este corect cu clienții, aceștia se vor întoarce și a doua oară să cumpere.

Hb: 97303121Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor