Produse de sezon la preţuri reduse

1Comentariu
Produse de sezon la preţuri reduse
În perioada 1 august – 31 octombrie, orădenii îşi pot cumpăra produse estivale la preţuri mai mici.

Românii s-au obişnuit să cumpere produse de calitate la preţuri cât mai mici. Cu atât mai mult, acum, în perioada de criză, reducerile de soldare sunt aşteptate cu nerăbdare de orădeni. Perioada reducerilor de soldare la produsele specifice sezonului estival este cuprinsă între 1 august şi 31 octombrie, perioadă în care comecianţii pot vinde sub preţul pieţei produse specifice sezonului de vară. Condiţia este să facă notificări la primărie în acest sens cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor.

Soldări

Conform Legii nr. 650 din 7 decembrie 2002, vânzarea de soldare constă într-o reducere de preţuri în scopul vânzării accelerate a stocului de produse nealimentare, a căror desfacere are caracter sezonier. Vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an (1 august – 31 octombrie şi 15 ianuarie – 15 aprilie), cu o durată maximă de câte 45 de zile fiecare. Cu minimum 15 zile înainte de începerea soldărilor, comercianţii au obligaţia să notifice, la primăria în a cărei rază teritorială îşi desfăşoară activitatea, perioada în care vor efectua vânzările de soldare.

Pot fi vândute prin operaţiunea de soldare produsele nealimentare cu caracter sezonier. Este vorba despre confecţii, articole de sport-turism, încălţăminte, produse de marochinărie, ţesături şi chiar produse electronice (ventilatoare sau instalaţii de climatizare). Produsele supuse soldării trebuie să fie achitate furnizorului cu cel puţin 30 de zile înainte de debutul perioadei de soldare.

Românii s-au obişnuit în ultimii ani cu astfel de reduceri. „În fiecare an îmi fac cumpărăturile în aceste perioade. După data de 1 august îmi cumpăr încălţăminte şi îmbrăcăminte de vară, iar după 15 ianuarie produse de iarnă şi să ştiţi că merită. Şi nu doar pentru mine, ce pentru întreaga familie”, este de părere Maria Barna.

Promoţii

Dacă reducerile de soldare se pot organiza doar în cele două perioade ale anului amintite, comercianţii au la dispoziţie şi altfel de reduceri: reducerile promoţionale. Acestea pot fi organizate în orice perioadă a anului şi nu este nevoie de notificări la primărie. De altfel, în ultima vreme, comercianţii practică tot felul de reduceri promoţionale care mai de care mai tentante: „reduceri de criză”, „doi plus unul gratis”, „cumperi două produse, unul la jumătate de preţ”, etc.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor