Produse scoase din comerţ

ORADEA – În prima lună a acestui an, reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor au scos din comerţ produse în valoare de 2.864,32 lei.

Oprirea definitivă a comercializării produselor respective s-a făcut pe baza unor deficienţe precum termenul de valabilitate expirat sau modificat şi calitatea neconformă. „Valoarea produselor alimentare indigene, scoase de la comercializare, s-a ridicat la 507,42 lei. Produsele nealimentare din import au avut o valoare totală de 2.356,9 lei”, a spus Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor.

 

Deficienţe multiple

Au fost oprite definitiv de la comercializare preparate din carne alterate, cu defecte de fabricaţie, cu mucegai, smântână fermentată, peşte şi produse din peşte alterate, produse zaharoase, ciocolată cu suprafaţă albicioasă etc. Produsele de cofetărie şi patiserie arse, deformate, cu gust acru şi mucegai în interior, nu sunt nici ele străine de piaţa orădeană. „Au fost descoperite diverse produse expirate şi vin cu depuneri de sediment, impropriu consumului uman, sau vândut în ambalaje PET refolosite”, a exemplificat Cristiana Bigan.

Persoanele care sunt nemulţumite de calitatea produselor şi serviciilor oferite de către operatorii economici se pot adresa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), la tel. 0800/080.999, apelabil în mod gratuit. În cazul în care comercianţii sau prestatorii de servicii au nevoie de informaţii cu privire la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor, aceştia pot apela la tel. 0800/888.881, număr cu tarif normal.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !