Produse scutite de taxe la import

Produse scutite de taxe la import
Bunurile importate de organizaţii de binefacere pentru nevoiaşi, scutite de taxe la import.

Conform Regulamentului CE 1186/2009, o serie de bunuri indispensabile importate, de organizaţii de binefacere sau filantropice, pentru a fi distribuite gratuit persoanelor nevoiase, sunt scutite de taxe. La fel şi bunurile de orice tip expediate gratuit de o persoană sau organizaţie stabilită în afara teritoriului Comunităţii şi fără vreun scop comercial din partea expeditorului către organizaţii de binefacere sau filantropice pentru a fi folosite la strângerea de fonduri în beneficiul persoanelor nevoiaşe, precum şi mărfurile importate de organizaţiile de binefacere sau filantropice în folosul victimelor catastrofelor, sunt admise cu scutire de taxe la import.

Cerere la Finanţe

Procedura de aplicare a Regulamentului a fost publicată în MO 689/13 octombrie 2010. „Cererea organizaţiei importatoare, cu sediul în judeţul Bihor, se depune la Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Bihor, prin reprezentantul său legal, împreună cu documentele menţionate la art.3 alin.(1) din anexa la ordinul ministrului finanţelor publice nr.2400/2010”, a declarat Ioan Mihaiu, directorul executiv al DGFP Bihor.

Decizia emisă de către DGFP Bihor, reprezentând aprobarea cererii, se prezintă în original la autoritatea vamală de către organizaţia importatoare. Organizaţiile importatoare, care primesc aprobarea, au obligaţia de a transmite DGFP Bihor un raport anual privind activitatea desfăşurată în baza aprobării, structura şi cantitatea bunurilor importate şi destinaţia acestora.

„Activitatea de Inspecţie Fiscală va efectua verificări la organizaţiile care au beneficiat de aprobare, cel puţin o dată pe an, cu privire la modul în care au fost respectate prevederile legale”, a precizat Ioan Mihaiu.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !