Produsele alimentare la control

Produsele alimentare la control
20 de kilograme de preparate din carne au fost retrase de la consum de către CJPC Bihor.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor veghează în mod constant la securitatea şi la respectarea normelor de protecţia consumatorilor, controalele acoperind o gamă largă de produse şi servicii. Doar în ultima perioadă instituţia bihoreană a efectuat mai multe controale.

Având în vedere temperaturile foarte ridicate şi numărul mare de consumatori care vizitează la sfârşit de săptămână piaţa Obor Oradea, duminică comisarii CJPC Bihor au efectuat o acţiune de control la prestatorii de servicii de alimentaţie publică care îşi desfăşoară activitatea în această locaţie.

„Au fost verificaţi 17 operatori economici. Printre deficienţele cele mai des constatate s-au regăsit lipsa etichetelor cu elemente de identificare şi caracterizare a materiilor prime, informarea incompletă privind caracteristicile serviciilor prestate dar şi lipsa datelor de identificare ale operatorilor economici”, a precizat Sebastian Secoşan, directorul coordonator al CJPC Bihor.

În urma controalelor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.000 lei. De asemenea, protectorii consumatorilor au oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului 20 kg de pastă de mici, frigărui şi preparate din carne.

Verificări

Controalele în pieţele din judeţ au continuat. De data aceasta s-a pus accentul pe stoparea speculanţilor care îşi desfăşoară activitatea în principalele pieţe agroalimentare din judeţ. O echipă de control mixtă, din care au făcut parte reprezentanţi ai CJPC, Directiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală, Gărzii Finaciare şi Inspectoratului de Poliţie Bihor au verificat 30 de operatori economici. În urma controalelor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.000 lei.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !