Profesori de franceză în seminar

Profesori de franceză în seminar
Inspectoratul Scolar Judetean Bihor este gazda unei sesiuni de formare a profesorilor care predau limba franceza atât în Oradea, cât si în judet.

Sesiunea este sustinuta de doua reprezentante ale Centrului Cultural Francez din Cluj-Napoca, Anne-Laure Stamminger, atasat de cooperare pentru activitati în limba franceza, si Elena Sraum, director de cursuri. „Multumim reprezentantelor Centrului Cultural Francez ca au raspuns solicitarii profesorilor în scopul modernizarii de învatare a limbii franceze”, a mentionat Lucia Matiuta, metodist la Casa Corpului Didactic Oradea. Burse si studii


Activitatea se desfasoara în cadrul formarii continue a personalului didactic, fiind axata pe doua puncte. Unul este cunoasterea cadrului european de referinta pentru limbile straine, iar cel de-al doilea punct face referire la informatiile necesare studentilor în vederea obtinerii diplomelor DELF si DALF, diplome care sunt armonizate cadrului european, precum si asupra programelor de bursa si a posibilitatilor de a a studia în Franta.

Aceste informatii le-au fost oferite studentilor, tot ieri, în cadrul unei întâlniri la Universitatea Oradea. Cei care nu au participat la întâlnire pot obtine informatii pe site-ul www.ambafrance-ro.org. În cadrul sesiunii a fost lansata cartea „5 ans de Pijuen Roumanie”, o antologie de texte literare scrise în limba franceza de copii români din toata tara, care au participat la un concurs literar desfasurat în cinci tari francofone, realizat de Colegiul National „Mihai Eminescu” din Oradea.

Ioana Iuhas