Profesori excluşi de la Bac

Profesori excluşi de la Bac
ORADEA - Ministerul educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare să înainteze situaţiile întocmite de comisiile de disciplină pentru examenul de bacalaureat. În judeţul Bihor au fost înregistrate 12 cadre didactice care au fost sancţionate pentru diferite nereguli constatate de comisia de disciplină.

„Avem 12 cazuri de cadre didactice care vor fi sancţionate pentru activitatea derulată la bacalaureat. Aceştia, în primă instanţă, nu vor mai fi incluşi pe listele de propuneri pentru a participa la viitoarele examene de Bacalaureat, minim doi ani”, ne-a declarat Daniel Negrean purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Asistenţi şi evaluatori

Dintre cei 12 dascăli jumătate sunt profesori asistenţi, iar cealaltă jumătate sunt profesori examinatori de la limba engleză. În cazul profesorilor asistenţi s-a decis sancţionarea pentru greşelile de comunicare a subiectelor sau alte nereguli, iar în cazul examinatorilor datorită unor neconcordanţe între notele acordate în borderou şi cele care apărea în fişele de examinare, de la probele orale, a candidaţilor.

Pe lângă excluderea de la selecţia pentru comisiile de Bacalaureat, activitatea celor 12 cadre didactice va fi dezbătută şi de Consiliile de administraţie ale şcolilor unde activează care vor acorda calificativul anual în funcţie de gravitatea neregulilor constatate.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !