Profesori în examen

1Comentariu
Profesori în examen
ORADEA –  Peste 500 de cadre didactice din Bihor susţin în aceastăsăptămână examenul de definitivat în sistemul de învăţământ, examinare obligatorie pentru păstrarea catedrei.

„În aceste zile susţinem examenul dedefinitivat la 31 de specializări la care Departamentul pentru Perfecţionarea Personalului Didactic este acreditat să desfăşoare acţiuni de perfecţionare.

La examen avem înscrişi un număr de 386 de profesori şi 173 de educatoare şi învăţători”, informează Vasile Marcu, directorul DPPD din cadrul Universităţii din Oradea. Primele două probe, examenul scris şi proba orală a disciplinei, au fost susţinute deja de candidaţi, iar azi se va susţine proba scrisă de testare a cunoştinţelor de pedagogie.

Definitivatul obligatoriu

„Examenul de definitivare în învăţământ este obligatoriu pentru orice cadru didactic care doreşte făurirea unei cariere în învăţământ. Examenul poate fi susţinut după minimum doi ani vechime la catedră, dar nu mai târziu de cinci ani vechime. Dacă nu este susţinut în acest interval atunci cadrul didactic pierde dreptul de a mai profesa la catedră”, atenţionează Vasile Marcu.

Înainte de a se putea prezenta la definitivat cadrele didactice trebuie să treacă de o inspecţie specială a Inspectoratului ŞcolarJudeţean Bihor care va recomanda candidatul pentru examen. Odată obţinută definitivarea în învăţământ, cadrul didactic va resimţi la salariu, după un an, un plus cuprins între 25 şi 40% aplicat salariului de bază.

 

Vali Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor