Profesori pensionaţi păstraţi activi

ORADEA - Senatul Universităţii a decis, în şedinţa de luni, să păstreze active mai multe cadre didactice după ce acestea au împlinit vârsta de pensionare ca profesori consultanţi şi chiar ca titulari. Astfel, prin hotărârea de Senat de la ultima şedinţă un număr de 19 profesori vor continua activitatea la Universitate şi în anul viitor, dintre aceştia doar doi fiind păstraţi ca titulari.

„În fiecare an profesorii trecuţi de 65 de ani, dar mai puţin de 70 de ani, pot să rămână ca titulari cu aprobarea Senatului, la propunerea facultăţii unde activează”, a informat rectorul Cornel Antal. Până la acest moment au fost păstraţi ca titulari prof. univ. dr. Ioan Godea şi prof. univ. dr Gheorghe Olah, dar lor li s-ar mai putea adăuga alte cinci cadre didactice.

„Dacă facultăţile vor întocmi documentaţia din care să rezulte îndeplinirea unuia dintre cele două criterii de bază: facultatea să aibă suport financiar pentru post sau să fie îndeplinit criteriul de calitate ARACIS, personalul titular să fie între 25 şi 50% din totalul profesorilor.

Maghiar rămâne

Pe lângă profesorii păstraţi ca titulari Senatul a aprobat păstrarea unui număr de 17 profesori consultanţi la şase din cele 18 facultăţi orădene. Cei mai mulţi se regăsesc la Facultatea de Medicină şi Farmacie, nu mai puţin de opt pensioanri vor activa şi în anul universitar 2008-2009.

Printre cei 17 profesori consultanţi se regăseşte şi Teodor Maghiar care a fost păstrat ca profesor consultant şi conducător de doctorate la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei. Pentru aceştia efortul financiar al Universităţii se limitează la diferenţa dintre salariul de profesor şi cuantumul pensiei pe care o primesc.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !