Profesorii – fără banderolă albă!

HUNEDOARA – Profesorii din Hunedoara nu sunt de acord cu greva japoneză. Ei protestează pentru că sunt nemulţumiţi de bugetul pe anul viitor, care prevede doar 5.2 % din PIB pentru Educaţie, un procent mai mic decât cel cerut.

Greva japoneză a cadrelor didactice, ce a fost declanşată astăzi în întreaga ţară de sindicaliştii membrii al Federaţiei Educaţiei Naţionale, nu a fost luată în serios de liderii de sindicat din unităţile de învăţământ hunedorene. În dimineaţa acestei zile dascălii din Deva nu purtau banderole albe pe braţ pentru că , potrivit liderului de Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar al judeţului, Paul Rusu, „acest tip de grevă nu este un protest relevant atăta timp cât într-o grevă japoneză la români activitatea greviştilor este absolut normală!

În Japonia, ţara de origine a acestei forme de grevă, orele în care activitatea continuă cu banderolă albă pe braţ se plătesc dublu! Acolo, deci, greva este un avertisment destul de serios, care afectează bugetul statului! În judeţul nostru dorim, după discuţiile pe care le vom avea astăzi la prânz cu liderii din fiecare şcoală, să organizăm alte forme de protest decât greva japoneză românească!”

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase