Profesorii care stiu secretul perfectiunii

Trei dintre cei 26 de profesori care au luat zece la titularizare la nivel naţional sunt din Bihor. Popa Octavia Florentina a dat pentru prima dată examen de titularizare. Şi a obţinut nota 10 la limba germană modernă.

„Subiectele de la examen au fost studiate şi răstudiate, accesibile şi rezolvabile, din punctul meu de vedere. Am învăţat pe tot parcursul facultăţii, nu am făcut o pregătire specială. Am terminat Facultatea în 2008, iar anul trecut masterul. M-am mai înscris la examen, dar anul acesta am participat prima dată. Am fost o studentă bună, dar nu ştiu ce relevanţă are aceasta. Important este că am ales să studiez ceea ce mi-a plăcut, iar la examen am aplicat cunoştinţele lingvistice şi lecturile pe care le am. Încă nu m-am hotărât ce pot voi alege, vom vedea vineri, dar nu asta e cel mai important, important e că am învăţat pentru mine”.

Roman Ionuţ Valeriu este din Inand şi a obţinut constant note mari la examene. În urmă cu doi ani a obţinut 8,15 la şi a devenit suplinitor la Avram Iancu. Un an mai târziu devenea titular la Şcoala din Bogei, de unde se detaşează la Cefa. Anul acesta a obţinut zece la examenul de titularizare.Iar rezultatul nu l-a surprins.

„Eu m-am aşteptat să obţin acest rezultat. Este al treilea an consecutiv când învăţ. Subiectele au fost chiar foarte uşoare. Chiar m-am uitat pe site-urile judeţelor, la rezultate, şi am văzut că este dezastru. Din punctul meu de vedere, vina este exclusiv a candidaţilor. Categoric, 100%. Fiindcă mizează pe copiat. Iar munca la catedră nu e făcută cu abnegaţie, cu dedicaţie”, a spus profesorul de nota 10, Ionuţ Valeriu Roman. Chiar dacă are satisfacţia lucrului bine făcut, profesorul Roman spune că priveşte posturile scoase la concurs pentru titularizare „ca un miraj, ca o fata morgana”. „Nu cred că sunt răsplătit deloc pentru ceea ce fac, chiar dacă am avut performanţe la limba română cu elevii, la olimpiade şi chiar cu revista şcolii”, a adăugat Ionuţ Valeriu Roman. Despre cel de-al treilea profesor de nota 10, Liana Mariana Gal, care a predat consiliere pshihopedagogică la Colegiul Naţional Octavian Goga din Marghita, directorul Marcel Sas spune că este un profesor care „are stofă, un profesor bun, dedicat”.

Veronica Bursaşiu

Doar un sfert dintre profesori au luat examenul de titularizare0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !