Profesorii de la CFR acuza manipularea elevilor de la Posta

De M.S.
Reactualizat la:
Profesorii de la CFR acuza manipularea elevilor de la Posta
De aproximativ două săptămâni în cadrul Liceului de Poştă şi Telecomunicaţii din Timişoara nervii sunt întinşi la maxim din cauza posibilei comasări cu Grupul Şcolar Industrial C.F.R şi cu Şcoala generală 11. Profesorii Liceului de Poştă sunt nemulţumiţi, elevii au făcut chiar un protest, în vreme ce conducerea unităţii de învăţământ susţine că acestă comasare este benefică pentru liceu.

În replică la acest scandal, Marius Tipa, reprezentantul Sindicatului Liber al Liceului C.F.R spune că este uimit de reacţia profesorilor Liceului de Poştă, care potrvit acestuia, propagă mesaje calomniose.

Marius Tipa a dorit să precizeze că procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost zero doar în prima sesiune a examenului, în cadrul cele de-a doua sesiuni fiind sub 15%. O altă remarcă a profesorului a fost că liceul are două specializări şi nu una, cum spuneau profesorii Liceului de Poştă, este vorba despre profilul tehnic şi profilul servicii. “Am constatat cu stupoare insultele publice, calomniile, minciunile, injuriile cărora le suntem ţintă. Citim îngroziţi mizeriile scrise pe petiţie online, unde un profesor gireaza atacuri suburbane la adresa directorilor şi colegilor. Acum asistam la o grevă a elevilor, cu caţiva dintre dascalii lor în frunte, încălcând deopotrivă legea şi fiind nevoie de jandarmi care să îi întoarcă pe toţi la ore.

Precizăm ca suntem indignaţi cu toţii, elevi, părinţi şi profesori, de acuzaţiile calomnioase aduse în această campanie de denigrare. Liceul nostru nu are o singură specializare şi un singur profil, este o minciună faptul că nu avem niciun absolvent promovat la examenul de bacaluareat, şcoala noastră şi-a îndeplinit planul de şcolarizare în fiecare an, nici vorbă să fim pe cale de desfiinţare şi nu avem nevoie de nici o salvare”, a precizat Marius Tipa, reprezentantul Sindicatului Liber al Liceului C.F.R. Marius Tipa a a dorit să le transmită profesorilor de la Liceul de Poştă şi un mesaj: „ Dacă aveţi un interes anume, luptaţi pentru el cu mijloace cinstite şi nu manipulaţi elevii în lupta dumneavoastră, vă rog mult, este un lucru care ţine de calitatea morală a unui om, cu atât mai mult a unui profesor. Explicaţi-le elevilor dumneavoastră, deschis şi cinstit, că pentru sediul în care aceştia învaţă acum se plăteşte o chirie foarte mare, restantă de mai multe luni, explicaţi-le vă rugam că dumnealor sunt beneficiarii unui sistem de educaţie gratuit, prin urmare cel care plăteşte (primaria) decide unde şi cum se vor ţine orele de curs, explicaţi-le vă rugăm că vor parcurge o distanţă mai mare până la noua şcoală, dar vor învaţa în încăperi mai curate, mai bine dotate, cu laboratoare mai performante şi mai moderne” a încheiat profesorul Marius Tipa.

Citeste si: Protest la Liceul de Posta din Timisoara: elevii cer demisia directoarei0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !