Profesorii de la Liceul „Lucian Blaga”, la Zagreb în Croația

Elevi și profesori din țările participante
Elevi și profesori din țările participante
O nouă întâlnire transnațională a proiectului „The Mysteries of European Capitals” (Misterele capitalelor europene), proiect finanțat de Comisia Europeană în cadrul programelor Erasmus+, a avut loc în zilele de 20 și 21 octombrie 2016, la Zagreb, în Croația.

Elevi și profesori din Bulgaria, Croația, Letonia, Lituania, România și Spania au avut parte de o experiență interculturală deosebită. Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea a fost reprezentat de profesorii Sandor Traier, coordonatorul proiectului și Dorina Mirodot, profesor de limba engleză.

Cea de-a patra întâlnire transnațională s-a desfășurat sub semnul monumentelor din Patrimoniul UNESCO existente în țările participante. După o primire călduroasă la Osnovna scola Sesvetska Sopnica, o școală modernă, construită în ultimii zece ani, a urmat vizionarea unor filmulețe, prezentări cu principalele monumente din fiecare țară. Scopul principal al discuțiilor purtate ulterior a fost stabilirea unei strategii prin care informații despre aceste monumente pot fi transmise elevilor.
erasmus 2

A urmat apoi editarea unui calendar pentru anul 2017, fiecărei țări revenindu-i câte două pagini. Calendarul va fi tipărit și distribuit în școlile participante. O expoziție cu fotografii reprezentând monumentele UNESCO a fost organizată ad-hoc cu fotografii duse în Croația de fiecare participant. Colegii noștri au fost impresionați de bisericile pictate din Bucovina, de bisericile din lemn din Maramureș și de centrul vechi al Sighișoarei, prezentate de noi la Zagreb. În a doua zi, gazdele au pregătit o surpriză dulce. În cadrul unui workshop participanții au pregătit „licitar hearts”, un fel de turtă dulce împodobită cu o cremă specială din zahăr. După-amiaza zilei a fost destinată vizitării centrului vechi al Zagrebului, un loc plin de istorie și civilizație.
erasmus3

Mai multe amănunte despre întâlnire și proiect pot fi găsite pe site-ul http://project-mec.jimdo.com/ sau pe pagina de Facebook a proiectului Project „Mystreries of European capitals”.

Următoarea întâlnire transnațională a proiectului este programată pentru 22-23 februarie 2017, în Spania, la Madrid.

erasmus4

Prof. Sandor Traier, coordonatorul proiectului0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !