Profesorii nu mai pleacă

1Comentariu
Profesorii nu mai pleacă
ORADEA - Numărul profesorilor care decid să iasă din învăţământ este în continuă scădere comparativ cu anii trecuţi. Dacă anul şcolar trecut au fost înregistrate, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, 80 de cereri de desfacere a contractului de muncă în anul acesta numărul demisiilor a scăzut simţitor.

„De la momentul în care am fost numit pepostul de inspector general am înregistrat doar trei demisii din învăţământ. Totuşi există persoane care apelează la alte metode cum ar fi solicitarea de concediu fără plată şi îşi încearcă norocul în străinătate, iar dacă acolo nu reuşesc se întorc după un an la catedră”, susţine Ioan Şereş, şeful IŞJ Bihor.

Colective stabile

Principalul motiv pentru care numărul demisiilor scade, în opinia reperzentanţilor IŞJ Bihor, este faptul că în colectivele profesorale de la nivelul şcolilor a apărut o oarecare solidaritate şi stabilitate. În anul şcolar 2006-2007 au fost înregistrate la IŞJ Bihor 35 de cadre didactice care au plecat din învăţământ, iar în tot anul 2007 au fost înregistrate 80 de cereri de desfacere a contractelor de muncă ale dascălilor bihoreni.

Pe de altă parte conducerea IŞJ consideră că principalele cauze pentru plecare profesorilor sunt relaţiile greoaie cu dascălii experimentaţi, lipsa asistenţei din partea conducerii şcolilor şi salarizarea neatractivă. „Politica de orientare spre concentrarea în jurul şcolilor cu personalitate juridică este foarte bună pentru că a dus la crearea unor colective stabile cu rezultate bune”, consideră Şereş.
Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor