Profesorii protestează

Profesorii protestează
ORADEA - Nemulţumiţi de decizia Consiliului Local al municipiului Oradea de a acorda doar trei tichete cu valoarea de 40 de lei pentru şase sărbători profesorii de la şcoala „George Coşbuc” au trecut la proteste, dar se pare că nu vor fi singuri, deoarece anunţă că vor implica Sindicatul Liber din Învăţământ.  Video

Cadrele didactice, nedidactice şi personalul auxiliar al şcolii au intrat în grevă japoneză de azi şi ameninţă că protestele nu se vor opri aici.

„Nu ştim cum va evolua protestul nostru. Noi protestăm pentru tichetele cadou promise încă din 2006 şi cu toate că se anunţă multe sporuri şi creşteri salariale multe nu se aplică. Nu ne convine imaginea falsă de categorie favorizată”, susţine Puşkaş Carol, profesor de biologie la şcoala „G. Coşbuc”.

Protestele se amplifică

Personalul şcolii este foarte nemulţumit de decizia consilierilor locali şi îi acuză de neseriozitate şi de faptul că nu şi-au păstrat cuvântul dat modificând acordarea unor cadouri mai mici şi cu mai puţine ocazii. „Ce se întâmplă acum e doar primul imbold. Consilierii locali ar trebui să ştie că dacă promit ar fi bine să se ţină de promisiune, iar dacă nu se soluţionează revendicările vom apela la pichetarea primăriei” anunţă Ileana Pele, profesoară de limba română.

Cu toate că iniţial se stabilise acordarea tichetelor cadou şi retroactiv, profesorii speră să obţină cele şapte tichete de 50 de lei pentru şapte sărbători pentru anul acesta şi în viitor. Pentru a obţine aceasta sunt dispuşi să treacă de la protestele paşnice la măsuri mai radicale prin pichetarea Primăriei, acţiune anunţată pentru joi, dacă nu se soluţţionează solicitările lor. Din cele anunţate de dascălii de la şcoala „G. Coşbuc” s-au alăturat protestului personalul de la Liceul Sanitar „Vasile Voiculescu”, şcoala „Ioan Bogdan” şi „Octavian Goga”.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !