Profesorii susțin proba scrisă la examenul de definitivare

De Alexandru Guiaș
11Comentarii
Profesorii susțin proba scrisă la examenul de definitivare
Inspectoratul Școlar Județean Bihor anunță că joi începe proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017.

Astfel, candidații vor începe examenul de la ora 10:00, la Liceul Penticostal Betel din Oradea, care este centrul de examen. În judeţul Bihor sunt așteptați să participe cei 225 de candidați care au îndeplinit condiţiile prevăzute de legislația în vigoare. În primă fază, pentru susţinerea examenului de definitivare în învăţământ, în judeţul Bihor s-au înscris 251 de candidaţi, 26 renunţând ulterior. Candidaţii vor avea acces în săli cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 8:45, pe baza unui act de identitate valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor va fi de 4 ore.

Înainte de proba scrisă a fost o etapă obligatorie, care a constat în două inspecţii la clasă. Subiectele şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Național de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care vor lua examenul dobândesc automat dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Conform ISJ Bihor, primele rezultate vor fi afişate marți, 25 aprilie, la centrele de examen şi pe adresa http://definitivat.edu.ro/. Contestaţiile pot fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 și 26 aprilie. Rezultatele finale se vor afișa în data de 30 aprilie la centrele de examen şi pe site-ul examenului.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor