Profilurile artistice ale celor mai performanți studenți de la Arte

De Veronica Bursaşiu
Profilurile artistice ale celor mai performanți studenți de la Arte
Sunt prezentate în cadrul Proiectului Impuls, în cadrul căroruia studenții își vor putea expune creațiile.

Expozițiile se vor desfășura în perioada 21-26.05.2018. Spațiile posibile pentru desfăsurarea lor sunt: Biblioteca Universității din Oradea, Muzeul Țării Crișurilor, Galeria Grota Roșie a Cetății din Oradea, Galeria de Arte Vizuale, Galeria Ars Nobilis.

„Proiectul Impuls organizat de Departamentul de Arte Vizuale al Universității din Oradea și de Asociația Culturală Kiwanis Art în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor, Primăria Oradea, Asociația Culturală Ars Nobilis și Librăria R&R, are ca obiectiv stimularea, evidențierea și promovarea atât la nivel local cât și la nivel național a artiștilor studenți performanți”, spune Corina Andor, conf.univ Dorina Andor.

Arta înseamnă, înainte de orice altceva, dialog. Dacă atelierul este spațiul în care studentul învață, experimentează și creează sub privirea ocrotitor-îndrumătoare a profesorului, galeria de artă este spațiul în care se împlinește cu adevărat menirea acestui parcurs educațional, este locul privilegiat în care creația artistică intră în contact cu cel căruia îi este destinată: publicul. Ieșirea din spațiul atelierului și pătrunderea în spațiul galeriei constituie pentru studentul-artist un adevăratu examen, având menirea de a confirma reușita întregului său travaliu.

expo

„Plecând tocmai de la premisa că expunerea este o împlinire firească și necesară a creației, în urma unei selecții riguroase, ne propunem ca pe parcursul unei săptămâni să prezentăm publicului iubitor de artă din Oradea profilurile artistice ale celor mai performanți cinci studenți de la Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea. Acest adevărat maraton al artei tinere va fi organizat în cinci spații expoziționale diferite în care vor fi grupate, sub forma unor expoziții personale, lucrări reprezentative pentru specificul celor cinci specializări din cadrul departamentului: pictură, grafică, arte decorative, design vestimentar și design”, spune prof. Univ. dr. Teofil Stiop.

Expozitie de ilustrație și costum de modă de Popa Roxana Andreea

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Impuls” organizat de Departamentul de Arte Vizuale al Universității din Oradea și de Asociația Culturală Kiwanis Art la Muzeul Orașului Oradea, Cetatea Oradea, Corp B , etaj 1, pe 26 mai, orele 17,00.

”Absolventă a Liceului de artă, studentă în anul III la specializarea Design vestimentar, Roxana-Andreea Popa explorează trei direcții diferite, dar care se întregesc într-un mod coerent: ilustrația de modă, portretul și creația vestimentară.Interesul pentru ilustrația de modă vine în prelungirea fascinației artistei față de modul în care poate fi redată o haină pe corpul uman, de aura transformatoare pe care o haină reușește să o creeze și să o transmită atât celui care o poartă, cât și privitorului”, spune profesorul Ștefan Gaie. Expoziție va fi deschisă publicului larg, iar intrarea va fi liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !