Profit din afaceri cu iepuri

97Comentarii
Profit din afaceri cu iepuri
Deva – O afacere practic inexistentă la nivelul judeţului Hunedoara şi care poate aduce profituri importante este creşterea iepurilor. Aceste animale sunt crescute pentru carne, blană şi păr. E adevărat că principala problemă a unei astfel de afaceri este desfacerea. Tocmai de aceea este recomandat să începeţi cu un număr relativ redus de perechi.

Avantajele sunt evidente: iepurii de casă sunt uşor de crescut, sunt foarte rezistenţi la condiţiile climaterice şi necesită adăposturi ieftine şi simple. Practic, pentru a demara o astfel de afacere aveţi nevoie de aproximativ 30 de milioane de lei vechi. Potenţialii clienţi îi puteţi găsi printre patronii restaurantelor dar nu neglijaţi nici hipermarketurile. Trebuie doar să aveţi în considerare faptul că în momentul în care vreţi să intraţi pe piaţa en-detail aveţi nevoie de o marfă ambalată.

Se caută la extern
Cererea cu adevărat importantă o puteţi avea de pe piaţa externă. În prezent, pe piaţa mondială (Franţa, Olanda, Germania, Elveţia, Marea Britanie etc.) există o cerere apreciabilă de iepuri tineri. În plus, pielea şi blana iepurelui sunt foarte apreciate în marochinărie şi galanterie.

De asemenea, oasele, urechile şi resturile rezultate din prelucrarea pieilor sunt materii prime pentru fabricarea cleiurilor. Dinţii sunt folosiţi în artizanat, iar dejecţiile acestui animal formează un îngrăşământ foarte valoros.

FIŞA DE PREZENTARE A AFACERII
Investiţie iniţială: aproximativ 30 de milioane de lei vechi

Cifra de afaceri estimată: aproximativ 100 milioane lei vechi

Situaţia pieţei: foarte bună. Practic, concurenţa este ca şi inexistentă

Factori de risc: atenţie la modul în care vă dezvoltaţi piaţa!

Potenţial de dezvoltare: mediu

Posibilităţi de finanţare: posibile în ideea unei ferme de mari proporţii

Clinţii potenţiali: restaurante, magazine de profil şi piaţa externă.

Tiberiu Stroia97Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor