Profit pe spatele presei

14 puncte de difuzare a presei au fost închise miercuri, în urma controlului reprezentantilor Gãrzii Financiare Bihor (GFB). La toate aceste chioscuri, pe lângã ziare si reviste se comercializau alte produse, de la tigãri si bãuturi rãcoritoare, pânã la cartele telefonice.

Conform O.G. 28 din 1999, aceste tipuri de mãrfuri nu pot fi vândute fãrã marcare fiscalã, prin case electronice de marcat. Sanctiunea GFB a fost promptã. Pe lângã aplicarea amenzilor în valoare de 300 milioane de ROL, organele de control au confiscat peste 10 milioane de ROL. „Punctele de comercializare a presei sunt exceptate de la obligativitatea de a utiliza case de marcat fiscale, cu conditia sã nu punã în vânzare si alte tipuri de produse”, a specificat comisar-sef Cãlin Gal. Cele 14 chioscuri apartin aceleasi firme, SC Simmetrya SRL din Timisoara.

Sub lacãt

Gheretele vor fi sub lacãt pânã la reintrarea în legalitate. „Vor fi închise pânã când vor dovedi cã au achizitionat case de marcat, fiscalizate la Finante”, a subliniat comisarul-sef. O alternativã ar fi renuntarea la comercializarea celorlalte tipuri de produse, însã asta ar implica si o scãdere a profitabilitãtii afacerii.

Pânã atunci, autocolantul aplicat de GFB rãmâne ca un stigmat pe onestitatea comerciantilor „Garda Financiarã, unitate închisã pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale”. Conducerea GFB ne-a asigurat cã verificãrile acestor tipuri de puncte de vânzare vor continua, controlul acoperind si chioscurile apartinând altor firme.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !