Program de investiţii în valoare de 315 miliarde de euro, prezentat de Comisia Europeană

Program de investiţii în valoare de 315 miliarde de euro, prezentat de Comisia Europeană
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a anunţat miercuri crearea unui fond în valoare de 315 miliarde de euro, destinat sprijinirii investiţiilor în Uniunea Europeană.

„Este timpul să lansăm proiecte importante şi să punem din nou Europa la treabă. Nu ne trebuie bani, ci avem nevoie de un nou început şi de noi investiţii”, a declarat Juncker în Parlamentul European.

Resursele financiare necesare pentru programul lui Juncker vor fi mobilizate din bugetul european deja existent şi de Banca Europeană pentru Investiţii, care va contribui cu 21 de miliarde de euro ca garanţii.

Fondul în valoare de 21 de miliarde de euro care va fi administrat de BEI este destinat acoperirii riscurilor presupuse de iniţierea unor proiecte împreună cu investitorii privaţi şi este prognozat să aibă un impact de 15 ori mai mare decât valoarea sa iniţială în următorii trei ani.

Deşi programul nu va fi finanţat prin contribuţii directe ale statelor membre, preşedintele CE a subliniat nevoia de solidaritate între statele membre şi necesitatea ca acestea „să contribuie la fond, pentru a-i creşte eficienţa”.

Nivelul investiţiilor în Europa a scăzut în acest an cu 15% faţă de 2007, ceea ce îngreunează revenirea economică, potrivit lui Juncker.

Sursa: Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !