Program muzical de 100.000 euro

22Comentarii
Program muzical de 100.000 euro
ORADEA – Cu ocazia Crăciunului şi a Revelionului, municipalitatea va băga mâna până la cot în vistieria oraşului pentru un program artistic oarecum inedit. Capul de afiş al manifestărilor va fi Goombay Dance Band, formaţia de succes a anilor ’70.

Totuşi, de aproximativ 100.000 euro, trupele cu care au negociat edilii nu sunt deloc dintr-un top 10 al celor mai bine cotate nume din industria muzicală de azi.
Astfel, dintr-un raport de hotărâre la prima vedere pentru unii, consilierii locali adunaţi ieri la Primarie pentru o şedinţă extraordinară au aflat vedetele nopţii de Revelion, în viziunea edililor, şi sumele pe care acestea le solicită pentru reprezentaţiile la Oradea.

Fuego ar veni pentru 2.500 de euro. Pachetul muzical oferit de Asociaţia Culturală pentru Tineret POZEON, în contul a 5.000 euro, cuprinde grupul de muzică Hakeshet Klezmer Band Oradea, Eldad Tarmudin din Israel, Jazz Today din Oradea şi Gerendas Peter şi Prietenii, din Ungaria. SC Concert Tour Control SRL din Oradea se angajează să aducă trei trupe – Silver, Compact şi Danger – pentru 15.350 euro.

Grosul bugetului pentru euro-Revelionul orădean îl cere firma Sky System Co, care promite trupele No Mercy, Goombay Dance Band, şi Ricky Dandel and the Band, în contul a 65.000 euro. Ungurii de la Republic vor cânta la Oradea pentru un onorariu de 17.300 euro. Spectacolul de lasere şi efecte stroboscopice este cumpărat de la SC Signa SRL pentru 9.000 euro.

„Sume foarte mari”
Materialul a adunat destule voturi pentru a trece de Legislativ. S-au găsit însă consilieri nemulţumiţi că nu au apucat să studieze pe îndelete proiectul de hotărâre, pentru că acesta le-a ajuns sub nas doar ieri, cu câteva minute înainte de şedinţa extraordinară. „Mi se par nişte sume foarte mari. Din respect pentru noi, nu mai veniţi să ne puneţi pe masă materiale cu sume din astea în ultimul moment”, a cerut penelistul Mihai Manea.

A fost însă prompt pus la punct chiar de către primar. „Noi avem destule pe cap cu închiderea anului financiar şi cu altele, numai negocieri cu impresarii pe faxuri şi pe telefoane nu ne lipsesc acum. Vă lăsăm cu drag sarcina asta”, a ripostat Petru Filip.
Acesta a anunţat că nici un contract nu este încă semnat, municipalitatea neavând astfel nici o obligaţie faţă de cei pomeniţi în acest moment.

Cristina Ghilea22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor