Program pentru diminuarea stresului legat de boală și spitalizare la U Emanuel

De Veronica Bursaşiu
Program pentru diminuarea stresului legat de boală și spitalizare la U Emanuel
Au fost anunţate proiectele finanţate în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a IX-a, 2017-2018.

În Bihor a obținut finanțare Universitatea Emanuel din Oradea.

În judeţul nostru mai derulează un proiect în cadrul acestui program Fundația Hospice Emanuel din Oradea, câștigătoarea Premiului MOL pentru Sănătatea Copiilor 2016.

MOL România susţine cu 400.000 de lei 22 de ONG-uri care vor desfășura în 2018 proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru 800 de copii și adolescenți cu nevoi speciale. Suma este cu 100.000 de lei mai mare față de ediția precedentă.

În cele 8 ediții anterioare ale Programului, MOL România a susținut cu peste 2,4 milioane de lei 146 de proiecte care au ajutat aproape 10.000 de copii cu nevoi speciale. Cinci dintre organizațiile câştigătoare în acest an vor derula activități pentru copii spitalizați.

Activitățile propuse de specialiștii de la Universitatea Emanuel din Oradea urmăresc diminuarea stresului legat de boală și spitalizare cu ajutorul terapiei prin joacă și muzică.

Alte organizaţii apelează la alte metode precum: terapie prin atingere (kangaroo), tehnica „photovoice” pentru facilitarea identificării și exprimării emoțiilor legate de boală, terapii experiențiale – aventuri în grădina de corzi, activități de escaladă și alpinism – ajustate la abilitățile și nevoile unor copii suferind de boli grave (diabet, artrită juvenilă, cancer) și copii nevăzători, la terapia prin muzică, se îmbinată cu elemente de hidroterapie elemente de art terapie: pictură, dans, muzică, mișcare dar și ateliere de gătit.

Arsenalul folosit e completat cu terapii asistate de animale: terapie asistată de cai -hipoterapie și activități recreativ-educative prin intermediul altor animale mici,terapie asistată de câini.

Peste 900 de proiecte au fost înscrise pentru finanțare în cei 9 ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor.

Specialiștii implicați în implementarea celor 146 de proiecte finanțate au dovedit prin munca, dăruirea și perseverența lor că terapiile complementare aplicate pot modifica și pot schimba esențial calitatea vieții unor copii cu nevoi speciale și a familiilor acestora.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !