Program prelungit la APIA

Program prelungit la APIA
Fermierii bihoreni vor putea depune cereri pentru subvenţia în zootehnie şi sâmbătă şi duminică.

Pentru ca toţi crescătorii de bovine să poată solicita plata naţională directă complementară pentru sectorul zootehnie, angajaţii APIA Bihor vor lucra şi sâmbăta şi duminica. Termenul de depunere a cererilor de acordare a primei pe exploatatia de bovine pentru anul 2010 este 31 octombrie 2010.

„Având în vedere perioada rămasă pentru primirea cererilor de acordare a primei pe exploataţia de bovine pentru anul în curs, APIA Bihor anunţă că va fi asigurată permanenţă în cadrul Centrului Judeţean şi în cadrul celor opt Centre Locale arondate şi pe durata sfârşitului de săptămână, respectiv în zilele 30-31 octombrie.

Solicitări

Până în acest moment în cadrul Centrului Judeţean APIA Bihor au fost depuse un număr de 7.084 cereri pentru 42.037 capete de bovine. „În anul 2009 au fost depuse un număr total de 7.939 de cereri pentru 44.718 capete bovine”, a punctat Traian Abrudan. În perioada 1 – 31 octombrie 2010, crescătorii de bovine, atât persoane fizice cât şi juridice, pot solicita Plata Naţionala Directă Complementară pentru sectorul zootehnie.

Pentru a beneficia de prima pe exploataţie pentru bovine, producătorul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii printre care faptul ca exploataţia să fi fost înfiinţată până la data de 31 ianuarie 2008, exploataţia să fie de minimum trei capete de bovine, vârsta bovinelor să fie de minimum şase luni, exploataţia să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei, să nu aibă datorii restante la bugetul de stat sau la bugetul local, la data solicitării primei.

Cererea de solicitare a primei pe exploataţie, aferentă fiecărei exploataţii deţinute, se depune individual sau prin reprezentant legal la centrul local sau judeţean al APIA  unde este înregistrată exploataţia.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !