,,Programare pentru toți copiii” – un proiect gratuit al Academiei Digitale

Reactualizat la:
2Comentarii
,,Programare pentru toți copiii” –  un proiect gratuit al Academiei Digitale
Academia Digitală, prin proiectul gratuit ,,Programare pentru toți copiii” oferă elevilor din școlile din Oradea un curs introductiv de programare a calculatoarelor folosind mediul de programare Scratch.

Proiectul Academiei Digitale își dorește ca un număr cât mai mare de copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, să aibă acces la cursuri de programare, astfel încât aceștia să fie mai bine pregătiţi pentru un viitor dominat de tehnologie. În anul 2016, se preconizează că un numar de 300 de elevi din ciclul primar (clasele 2-4), din şcolile din Oradea sa fie incluşi gratuit în proiectul ,,Programare pentru toți copiii” și să învețe noțiuni de programare a calculatoarelor.

În perioada 8-24 martie 2016, un număr de 70 de elevi de la Liceul Teologic Baptist Emanuel, din Oradea au participat la proiectul “Programare pentru toti copiii” organizat de Academia Digitală. În proiect s-au putut înscrie elevi din clasele II-IV. La orele gratuite de programare au participat 22 elevi clasa a II-a, 27 elevi clasa a III-a și 21 elevi clasa a IV-a. Fiecare elev a participat la 6 ore de cursuri pe durata a 3 săptămâni, cea mai mare parte dintre ei fiind la primele cursuri de programare a calculatoarelor. Cursurile au avut loc în Orășelul Copiilor din Oradea.

Cei mici au avut posibilitatea să programeze o animație, un colaj intercativ și să realizeze o povestire digitală. Au descoperit că programarea e ușoară atunci când sunt folosite uneltele potrivite sub îndrumarea corectă. Pentru programare s-a folosit limbajul de programare “Scratch” dezvoltat de prestigioasa instituție Massachusetts Institute of Technology (MIT). Acest limbaj de programare se adresează în special copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

Academia Digitală oferă copiilor și adolescenților cursuri de programare alcătuite și structurate pe baza unor modele de nivel internațional. Obiectivul acestora e de a oferi copiilor capacitatea de a scrie și înțelege unele limbaje de programare, astfel, aceștia vor fi mai bine pregătiți pentru un viitor dominat de tehnologie. Invătand să programeze, copiii își vor dezvolta gândirea critică, logică și algoritmică și abilitătile de rezolvare a problemelor.

Pentru mai multe detalii puteți vizita website-ul www.academiadigitala.com si pagina de facebook: www.facebook.com/AcademiaDigitala .2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor