Programare prin telefon

ORADEA – După cum anunţa şi prefectul Ilie Bolojan în urmă cu câteva săptămâni, de la 1 ianuarie bolnavii de diabet se vor programa pentru consultaţie la medicul specialist diabetolog prin telefon. Tabel [.doc – 32KB]

Acesta este unul din paşii aplicării Programului Naţional de Diabet Zahart, potrivit căruia şi la spitalele din teritoriu trebuie să existe câte un medic diabetolog pentru ca bolnavii să nu mai fie nevoiţi să bată drumurile judeţului în fiecare lună. Pentru ca programările să fie cât mai operative, Autoritatea de Sănătate Publică Bihor a trimis miercuri la Centrul Judeţean de Diabet din incinta Ambulatorului de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean Oradea fluturaşi ce conţin informaţii cu privire la arondarea teritorială a localităţii de domiciliu astfel încât pacienţii să ştie la ce medic specialist să se adreseze. Până în prezent doar la spitalele din Beiuş, Salonta şi Marghita există medic specialist, bolnavii ce domiciliează în localităţile arondate oraşului Aleşd urmând să se programeze telefonic tot la Centrul Judeţean de Diabet Oradea.

Eliberare de medicamente

Pentru tabletele antidiabetice, bolnavii de diabet trebuie să se prezinte cu scrisoarea medicală eliberată de medicii din Centrul Judeţean de Diabet Oradea la medicul de familie, reţeta fiind onorată de orice farmacie din judeţ. Medicul de familie va trimite de două ori pe an către medicul diabetolog aflat cât mai aproape de domiciliul bolnavului un bilet de trimitere pentru evaluarea medicală a evoluţiei bolii. Pacienţii care iau şi tablete şi insulină, sau numai insulină, beneficiază în funcţie de localitatea de domiciliu de prescrierea medicaţiei ulterioare de către medicul diabetolog sau un alt medic de specialitate desemnat arondării teritoriale. Insulina nu va putea fi eliberată decât prin farmacia ce aparţine spitalului implicat în program, aflat în zona de domiciliu a pacientului.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase